Monday 1 December 2008

Κάνετε Εμπόριο... Οργάνων

Από Anti News
Κατηγορούν την Ελλάδα για εμπόριο οργάνων και μάλιστα με την εμπλοκή των επίσημων αρχών! Κάθε όριο έχει πλέον ξεπεράσει ο τρόπος με τον οποίο τα Βρετανικά ΜΜΕ, αντιμετωπίζουν την Ελλάδα διασύροντας ακόμη και ευαίσθητες υπηρεσίες και κατατάσσοντας τη χώρα μας στο τριτοκοσμικό μπλοκ.
Η απάντηση της ελληνικής πλευράς αντί να είναι οξεία και άμεση περιορίζεται σε μια διαταγή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη η οποία ουσιαστικά καλεί τους ιατροδικαστές που διενεργούν νεκροψίες και νεκροτομές ιδιαίτερα σε Βρετανούς υπηκόους να μην αφαιρούν κανένα όργανο, προκειμένου να κλείσουν τα στόματα σε όσους υποστηρίζουν ότι κάτι πονηρό και μυστήριο κρύβεται πίσω από τις κινήσεις των Ελλήνων επιστημόνων.
Όπως προβλέπει η διαταγή, αν επιστημονικά κρίνεται σκόπιμο στις νεκροτομές αλλοδαπών να εξετάζονται τα εσωτερικά όργανα τότε να γίνεται λήψη μέρους αυτών και όχι ολόκληρων των οργάνων. Μάλιστα, ο υπουργός, δεν σταματά εκεί αλλά διατάζει τους ιατροδικαστές, για κάθε νεκροτομή που διενεργούν να δίνουν αναφορά στην πρεσβεία του θανόντος αλλοδαπού υπηκόου ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί να αφαιρέσουν κάποιο όργανο, μετά την εξέταση του να το επιστρέψουν στον εκπρόσωπο της προξενικής αρχής.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που κρίνεται επιστημονικώς απαραίτητη η λήψη ολόκληρου του οργάνου, θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα η προξενική αρχή της εθνικότητας του θανόντος, με πλήρη αναφορά της λήψης του συγκεκριμένου οργάνου, του εργαστηρίου στο οποίο αποστέλλεται και τη βεβαίωση ότι μετά τη λήψη των αναγκαίων ιστοτεμαχίων από τον παθολογοανατόμο το υπόλοιπο του όργανο θα παραδίδεται σε εκπρόσωπο της προξενικής αρχής.

Τελικά σε τι χώρα ζούμε;
Βγαίνει ειδική οδηγία προς ιατροδικαστές για Βρετανούς μόνο;
Δηλαδή με τους Έλληνες να κάνουν ότι θέλουν οι ιατροδικαστές και δεν βαριέσαι... Έλληνες είναι... εδώ δεν τιμωρούμε ποτέ κανέναν για τίποτα και τα πτώματα τα κάνουμε ότι θέλουμε εκτός από αυτά των Βρετανών.
Μπράβο και σε σένα Αβραμόπουλε, τα νομοσχέδια σας είναι για τα... σκουπίδια όπου έχετε πετάξει όλους τους Έλληνες!!!

No comments: