Thursday 11 December 2008

Ο Άνθρωπος σας... Ο Άνθρωπος μας... Η Αλήθεια...

Διάβασα το άρθρο του αντιπρυτάνεως κ. Λ. Λελούδη της Ανωτάτης Γεωπονικής (στελέχους της ανανεωτικής πτέρυγας του συνασπισμού) και αισθάνθηκα επιτέλους δικαιωμένος.
Αντιγράφω μερικές από τις θέσεις του.

Περί Αντιπολιτεύσεως...
Η μείζων αντιπολίτευση, τυφλωμένη από τη δίψα της εξουσίας, ανέχεται τη βία και επιβραβεύει κάθε διεκδίκηση, κάθε κινητοποίηση, κάθε αγώνα, εκτός ή (το συχνότατο) εντός εισαγωγικών. Χωρίς να αναλογίζεται ότι αύριο ή μεθαύριο θα κληθεί και η ίδια να σβήσει τη φωτιά που η αμετροέπειά της συνδαυλίζει. Απορρίπτει κάθε μεταρρύθμιση, αλλάζει μέσα σε μια νύχτα στρατηγικές θέσεις της, όπως η αναθεώρηση του άρθρου 16, χωρίς να προτείνει τίποτε πέραν των αγαθών προθέσεων του νέου Μεσσία της οικογενειοκρατίας. Τι θα κάνει με το κατακουρελιαμένο πανεπιστημιακό άσυλο, τι με τα "Κολέγια", τι με την «Μπολώνια»;
Περί Κυβερνήσεως...
Μετά τη συνέντευξη Παυλόπουλου, διερωτώμαι αν υπάρχει εχέφρων πολίτης που δεν διαπιστώνει ότι το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η παιδεία και το ήθος των πολιτικών.
Ενας πολιτικός, επιφανές κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα πανεπιστημιακός, που μπροστά σε όλους τους Ελληνες ομολογεί ανερυθρίαστα ότι με δική του εντολή οι αστυνομικές δυνάμεις καλύτερα να προπηλακίζονται και να αμύνονται παρά να αντιμετωπίζουν την άνευ λόγου και αιτίας καταστροφή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας έπρεπε να απομακρυνθεί πάραυτα ως ανίκανος να κατανοήσει τον ρόλο του.
Για τον Υπουργό Παιδείας...
Όπως δέχεται ο υπουργός Παιδείας να δέρνεται ανηλεώς από "γνωστούς αγνώστους" πανεπιστημιακός καθηγητής μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας, χωρίς να βγάλει άχνα, όπως και η ΠΟΣΔΕΠ άλλωστε. Τι σύμπτωση! (Ο κ. Μάνθος πρύτανις ΑΠΘ με σπασμενο σβερκο, ο κ. Παπαδάτος με σπασμένο χέρι, ο κ. Ζώρας με ξυλοδαρμό, η κ. Τζάνη ομοιως χωρις καμμία διαμαρτυρία στα Μέσα Εξαγρειώσεως απόλυτη Βουγκαμάρα)
Για τα Μέσα Αποβλακώσεως...
Να συνεχίσω με τους αρχιερείς της "εθνικής μας τύφλωσης", τους παχυλά αμειβόμενους τηλεαστέρες μας; Τα γνωρίζουμε όλοι όσοι τους παρακολουθούμε, κάθε βράδυ από τον καναπέ, άβουλοι και μοιραίοι, εκτονώνοντας την οργή μας στο "μέσον που είναι το μήνυμα".
Και για την "αγαπημένη" την "τιμημένη" αριστερά...
Και από κοντά η πλήρης ανευθυνότητα της Αριστεράς, παλαιοδογματικής και νεοδογματικής. Στην οποία καλά κρατούν οι σταλινικοί και "ριζοσπάστες", έμποροι των ελπίδων μιας νεολαίας που τρέφεται με τα σκουπίδια της τηλεόρασης και της υποκουλτούρας των "Εξαρχείων". Μιάς Αριστεράς επαγγελλόμενης πιλάφια κρατικοδίαιτων παραδείσων με μοναδικό στόχο να προσγειώσει το νεανικό ενθουσιασμό, στη δική της ισοπεδωτική ιδεολογικοπολιτική αδιαλλαξία και στειρότητα.
Νομίζω μας κάλυψε ο κ. Αντιπρύτανις.
Προς τιμήν του για το θάρρος του και την αξιοπρέπεια του, σ' αυτή την δειλή και υποτακτική κοινωνία καθηγητών υπάρχουν και παραγματικοί ΑΝΔΡΕΣ.

ΙΑΣΩΝ

No comments: