Saturday 6 December 2008

Βόλεμα για Όλους από... ΝΔ & ΠΑΣΟΚ

Φίλια πυρά από τη βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή δέχθηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην αρμόδια επιτροπή.
Αιτία υπήρξε διάταξη, άσχετη με το κύριο σώμα του νομοσχεδίου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι ΝΠΔΔ, οι οποίοι εξελέγησαν βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, ή διετέλεσαν διοικητές ή πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι σε ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα και διατήρησαν το αξίωμά τους τουλάχιστον για τρία χρόνια, μπορούν όταν επιστρέψουν στην υπηρεσία τους να λαμβάνουν τη θέση του προϊσταμένου διεύθυνσης ή γενικής διεύθυνσης.

Η κ. Πιπιλή ζήτησε την απόσυρση της διάταξης, εξηγώντας στον υπουργό ότι με τέτοιες τακτικές έχει δημιουργηθεί στον πολίτη η πεποίθηση συντεχνιακής λογικής και εξυπηρέτησης ομάδων. «Γι' αυτό και κάθε φορά μας παίρνουν με τις πέτρες», τόνισε.
Εθεσε, εξάλλου, θέμα αντισυνταγματικότητας σε σχέση με τους άλλους βουλευτές, οι οποίοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν δικαιούνται ευνοϊκών ρυθμίσεων όταν επιστρέφουν στο επάγγελμά τους.
Στο ίδιο ζήτημα αναφέρθηκε ακροθιγώς και ο εισηγητής της Ν.Δ. Σ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας απλώς ότι υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση των δημόσιων και των ιδιωτικών υπαλλήλων εργαζομένων, για τους οποίους δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόνοια.

Αντίθετα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος όχι μόνο βρήκε σωστή τη διάταξη, αλλά ζήτησε να συμπεριληφθούν σ' αυτή και οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, π.χ. Αγροτική Τράπεζα και ΟΤΕ, με δεδομένο ότι το Δημόσιο είναι ο κύριος μέτοχος.
Ο υπουργός Εσωτερικών δεν απέσυρε το άρθρο, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια.

Πηγή Ελευθεροτυπία

No comments: