Friday 27 February 2009

Ο μπαμπάς Bush ο Noriega & οι Νεκροί

Ο μπαμπάς Bush το 1989, γελούσε με δημοσιογράφους και την ίδια ώρα έφθαναν τα πρώτα κοφίνια με τους νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες, από τον Panama.
Είχε γίνει η Αμερικανική εισβολή στον Παναμά για να διώξει τον Manuel Noriega.

Η εικόνα καταστρεπτική για το image του Bush και τότε απαγορεύτηκε να δείχνει η τηλεόραση τα κοφίνια των νεκρών στρατιωτών.
Η απαγορεύση τελειώνει με την υπογραφή του Προέδρου Obama, όπου αφήνει το ζήτημα αποκλειστικά στις οικογένειες των νεκρών.
Έξυπνος και ευαίσθητος άνθρωπος ο Obama, επέτρεψε την φωτογράφιση δίχως να στεναχωρεί τους συγγενείς που δεν την επιθυμούν.

Όσο για τον πρώην δικτάτορα και υπάλληλο της CIA, Manuel Noriega, που σήμερα είναι 75 ετών, βρίσκεται ακόμα σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Miami της Αμερικής και κρατείται ως αιχμάλωτος πολέμου.
Η αιχμαλωσία του επιτρέπει ξεχωριστή πολυτέλεια που απαγορεύεται σε άλλους φυλακισμένους, αν και καταδικάστηκε για ναρκωτικά και η ποινή του τελείωσε το 2007.
Επειδή όμως είναι αιχμάλωτος πολέμου, πρέπει να κατατεθούν αιτήσεις παραλαβής του Noriega είτε από τον Παναμά είτε από την Γαλλία και μέχρι να γίνει αυτό θα παραμείνει στη φυλακή.

No comments: