Sunday 11 January 2009

Τεχνοκράτης... Παντός Καιρού

Ενα από τα αμφιλεγόμενα πρόσωπα του ΕΣΥ είναι αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, Ευάγγελος Αραμπατζής.
Οι φίλοι του αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του έναν άξιο τεχνοκράτη.

Αντίθετα, οι εχθροί του έχουν πολλά να του καταλογίσουν.
Αλλωστε είναι ο άνθρωπος που κατόρθωσε να συνεργαστεί με κυβερνήσεις και των δυο μεγάλων κομμάτων, αφού στο παρελθόν υπήρξε και συνεργάτης του Μιχ. Χρυσοχοΐδη.
Ο ίδιος, όταν ερωτάται σχετικά, λέει ότι είναι "επαγγελματίας και μπορεί να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε".
Το πέρασμά του, πάντως, από το υπουργείο Υγείας ως επιλογή του Δ. Αβραμόπουλου θεωρείται το πιο θορυβώδες. Το όνομά του έχει εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις, διαγωνισμούς και διαπραγματεύσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ευάγγ. Αραμπατζής είναι το ίδιο πρόσωπο που ορίσθηκε από τον Δ. Αβραμόπουλο ως μέλος της επιτροπής για το διαγωνισμό με σκοπό την αγορά των ασθενοφόρων, ενώ ταυτόχρονα ήταν και πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας. Τότε η επιτροπή για τα ασθενοφόρα ομόφωνα είχε προτείνει ο διαγωνισμός για την αγορά τους να ακυρωθεί επειδή ήταν μεγαλύτερη η προσφορά του μειοδότη από την προϋπολογισθείσα δαπάνη κατά τουλάχιστον 40%. Μετά την εισήγηση αυτή, το δ.σ. του ΕΚΑΒ αποφάσισε να ακυρώσει το διαγωνισμό και να τον παραπέμψει στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας για επαναπροκήρυξη.
Ο Ευάγγ. Αραμπατζής ως πρόεδρός της αποφάσισε να κάνει τελικά νέα διαπραγμάτευση και όχι επαναπροκήρυξη, όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις που ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος. Η διαπραγμάτευση με τις εταιρείες ξεκίνησε έπειτα από 6 μήνες απραξίας.
Ο Ευάγγ. Αραμπατζής φέρεται να είναι και ο εμπνευστής των νέων κριτηρίων που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας για το διαγωνισμό καθαριότητας στα νοσοκομεία. Κριτήρια που έβγαζαν εκτός τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες και έδιναν το προβάδισμα σε 2-3 μεγάλες. Τα νέα κριτήρια προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ομοσπονδίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, η οποία διαμαρτυρήθηκε στον υπουργό Υγείας. Τελικώς, η διεξαγωγή του διαγωνισμού ανατέθηκε σε άλλο φορέα, τη ΔΕΠΑΝΟΜ.
Από Ελευθεροτυπία
Το Info Press συμπληρώνει ότι ο Αραμπατζής ήταν και συνεργάτης του Γιώργου Φλωρίδη.

13 comments:

Anonymous said...

η εξάρτηση των πολιτικών από κάτι τέτοιους διαβρώνει το σύστημα.

Nik said...

Κλεφτοκράτης παντός Κόμματος, μάλλον θα ήταν καλύτερος τίτλος! Μπράβο στον Υπουργό Υγείας κο. Αβραμόπουλο που δημιούργησε και ελέγχει την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας "ώστε επιτέλους να υπάρξει διαφάνεια και ανάπτυξη ανταγωνισμού στις προμήθειες στον χώρο της Υγείας". Μπράβο στην ΝΔ και στον πρωθυπουργό μας που κοιμούνται όρθιοι ή "κάνουν" ότι κοιμούνται όρθιοι! Μπράβο σε όλους εμάς που έχουμε τα επιπλέον εκατομμύρια ευρώ να διαθέσουμε σε φιλαράκια του κου. Τεχνοκράτη Αραμπατζή! Πάντα επιτυχίες ΝΔ..

Anonymous said...

"Επαγγελματίας και μπορεί να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε" είπε ο κος. Αραμπατζής. Εννοεί με "οποιονδήποτε" που μπορεί να βάζει ΒΑΘΙΑ το χέρι στην τσέπη

info press said...

@@@ tasos

Είσαι ευγενής άνθρωπος.

info press said...

@@@ Nik

Η λέξη "κλεφτοκράτης" δίνει τη σωστή διάσταση στην υπόθεση.
Πανέξυπνη κυβέρνηση.

info press said...

@@@ anon

ΒΑΘΥΤΑΤΑ!!!

Anonymous said...

Αυτός ο Αραμπατζής είναι ο "δόκτορας", όπως τον αποκαλούν σε όλα τα Γραφεία Προμηθειών των Νοσοκομείων της χώρας. Ολοι ξέρουν μέχρι σήμερα ότι είναι "Δόκτορας" στην απραξία και στο μπλα - μπλα, αλλά τελικά αποκαλύπτεται ότι έχει κάνει διδακτορικό στην μίζα με επιβλέπων τον κο. Χρυσοχοϊδη. Αυτοί οι κοιμισμένοι στην ΝΔ τι ρόλο θα παίξουν από δω και μπρος να δούμε!

info press said...

@@@ anon

Ακούγεται ότι πολλοί από αυτούς με τα "διδακτορικά" θα πάνε σπίτι τους.
Ο Αβραμόπουλος δεν αφέθηκε με την καυτή πατάτα του ΕΣΥ για πλάκα, που ήδη έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει από τους παρατρεχάμενους των πρώην.

Anonymous said...

οποιοσ απο εσασ ειναι πιο εξυπνοσ, δεν εχει παρα να διαβασει βιγραφικο του κ. Αραμπατζη.με 2 πτυχια και δυο μεταπτυχιακα και οχι απο πλουσιουσ γονεισ αλλα απο ενα χωριο τησ δραμασ. οσο για τισ μιζεσ αμα δεν εχεισ αποδειξεισ δεν μπορεισ να πετασ λασπη

Anonymous said...

Μα αυτό λενε και οι άλλοι. Οτι έχει πτυχία για να κλέβει επιστημινικά. Επιστήμονας άνθρωπος! Και πολλοί άλλοι δεξιοί και αριστεροί ήταν και είναι από φτωχούς γονείς, αλλά δεν πάνε από όπου μυρίζει εξουσία και προπάντως ΧΡΗΜΑ. Διαβάζω παντού τελευταία ότι ο κος. Αραμπατζής ήταν πάντα και παντού, με οποιονδήποτε αρκεί να μπορεί να στείνει παιχνίδι για "δουλειές". ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙΡΟΥ και ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΖΑΣ... Διαβάστε λίγο...

info press said...

@@@ anon 8:48:00 PM

Εσύ είσαι ο ανώνυμος δικηγόρος του;
Το βιογραφικό σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο;
Και ο George W. Bush έχει ωραίο βιογραφικό.

@@@ anon 9:08:00 PM

Όταν το στείλουν σπίτι του πάλι θα τον υπερασπίζονται;

Anonymous said...

Τι αποδείξεις χρειάζεται κανείς για ύπαρξη μίζας, περισσότερο από το να μαθαίνεις ότι ο κύριος που τοποθέτησε ο Υπουργός σε θέση προέδρου της Επιτροπής Προμηθειών, αντί να κάνει τα πράγματα καλύτερα, τα κάνει χειρότερα! Χειρότερα ως προς χειρότερα σε διαφάνεια και χειρότερα σε κόστος! Λες να τα έκανε χειρότερα από απλή βλακεία? ΧΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑ... Ο πρώην πεινασμένος και κακομοίρης, βρήκε την ευκαιρία της ζωής του με κάποιον που τον εμπιστεύθηκε την θέση. Βάλε τον γύφτο στο σπίτι σου και θα σου ανέβει και στο κρεββάτι! Αντί να τιμήση (ως φτωχός και τίμιος) την επιλογή του Υπουργού, αυτός δουλέυει όχι για το Υπουργείο και κατ' επέκταση την Ελλάδα, αυτός ο "κακομοίρης" οικονομά για την τσέπη του όσο είναι στα "πράγματα"! Τώρα τι λές? Εκτός αν είσαι εσύ αυτός ή κάποιος στενός φίλος του που τα μοιράζεσται.

info press said...

@@@ anon

Σε λίγο θα μας ζητάνε video, το οποίο δεν θα μπορούμε να δείξουμε, διότι η Αρχή Προστασίας προστατεύει κάθε είδους εγκληματία, από μιζαδόρους έως δολοφόνους.