Saturday 24 January 2009

Η Εμπάθεια του Δικαστή κατά του Barack Obama

Μας είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το λάθος του Ανώτατου Δικαστή της Αμερικής το οποίο είχαμε αναφέρει την ημέρα που ορκίστηκε ο Barack Obama.
Σκεφτήκαμε να ανατρέξουμε λίγο στους ψήφους του τότε Γερουσιαστή Obama.

Βρήκαμε λοιπόν ότι στις 29-9-2005 ήταν από τους 22 Γερουσιαστές, που δεν είχε ψηφίσει υπέρ του Δικαστή John G. Roberts για να γίνει ο Ανώτατος Δικαστής διότι τον φόβιζαν οι βαθειές του αξίες (deepest values), τον προβλημάτιζαν οι ιδέες του για το πως λειτουργεί ο κόσμος (broader perspectives on how the world works) και τον στεναχωρούσε η εμπάθεια του (empathy).

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης σε ερώτηση του Obama ο Δικαστής είχε πει: "Ι don't like bullies and I have always viewed the law as a way of evening out the playing field between the strong and the weak".
Ο Γερουσιαστής Obama, δεν τον πίστεψε και μετά την ψήφο, όταν ερωτήθηκε γιατί δεν ψήφισε υπέρ, είπε: "He has far more often used his formidable skills on behalf of the strong in opposition to the weak."
Ο Ανώτατος Δικαστής είχε νομιμοποιήσει τις στρατιωτικές δίκες του George W. Bush, που με μία υπογραφή σταμάτησε ο Πρόεδρος Obama.
Ο Δικαστής John G. Roberts, έδειξε για μία ακόμη φορά την εμπάθεια του, διότι ήξερε ότι ο Πρόεδρος Obama θα αναποδογυρίσει και τις δικιές του αποφάσεις υπέρ του άλλοτε ισχυρού, George W. Bush!!!

Ευτυχώς που υπάρχει ο Joe Biden (the attack dog) για να τους τα "χώνει".


No comments: