Sunday 25 January 2009

Άρης Σπηλιωτόπουλος - Θα Γοητεύσει τα Παιδιά;

Η καυτή πατάτα της Παιδείας, έπεσε στην αγκαλιά του Άρη και αρχίζει τις εξετάσεις.
Ό Άρης δεν έχει παιδιά αλλά καταλαβαίνει τι παίζεται.

Βλέπουμε και τους αμήχανους γονείς που παχύνανε και καραφλιάσανε και στην ουσία δεν αντιλαμβάνονται τι περνάνε τα παιδιά τους.

Το καίριο ζήτημα είναι ότι τα παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουν το χρόνο να είναι παιδιά.

Οι γονείς πληρώνουν για να τρέχουν τα παιδιά στα φροντιστήρια διότι τα σχολεία και οι φορείς του είναι ανίκανοι και ανεπαρκείς.
Τα παιδιά στην κυριολεξία φορτώνονται με του κόσμου τις ανοησίες που παπαγαλίζουν για να περνάνε τις τάξεις.
Τα παιδιά μαθαίνουν να παπαγαλίζουν και τίποτα άλλο.
Το ίδιο γίνεται και στις ανώτερες σχολές.
Εκεί όμως η παπαγαλία τους είναι το "άσυλο", διότι αν μπει ο αστυνομικός θα τους κλέψει όλες τις παπαγαλισμένες ιδέες και το "βαθύ ερώτημα" είναι πως θα συναγωνιστούν τα ξένα πανεπιστήμια με τις πραγματικές γνώσεις;
Ο Άρης όντως είναι ξύπνιος θα πρέπει να μειώσει την απέραντη παπαγαλισμένη ύλη και να επιμείνει στο να μάθουν συγκροτημένη σκέψη τα παιδιά.
Αυτό όμως σημαίνει συγκροτημένους δασκάλους και καθηγητές οι οποίοι τόσα χρόνια βρίσκονται στο απυρόβλητο της αμάθειας και της τεμπελιάς για να μην πούμε και των ιδιωτικών μαθημάτων όπου τα παίρνουν για να περνάνε τα παιδιά.
Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν πως αν παραμείνουν τα σχολεία ως έχουν, οι μόνοι χαμένοι θα είναι τα παιδιά τους.
Ας πάψουν λοιπόν να σκύβουν το κεφάλι στο κράτος που έχει σαν χόμπυ το μάθημα της παρανομίας σε όλους τους τομείς και ας δείξουν λίγο ενδιαφέρον για τα βιβλία των παιδιών τους, που είναι ένα μπάχαλο.
Και ας μην μας πουν κάποιοι ότι δεν πάχυναν και δεν καράφλιασαν διότι δεν είναι προσωπικό το κακό, αλλά γενικό.
Ο Άρης είναι συμπαθής, αγνός και χαρισματικός και πιστεύουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει αν σταματήσουν κάποιοι στη Βουλή να λένε τις συνήθεις αηδίες και να ξεσηκώνουν τα παιδιά για να υπάρχει -όπως πάντα- μιά τεχνητή αντιπαράθεση.

No comments: