Monday 26 January 2009

Αγρότες... Δικτάτορες για τις... Λεπτομέρειες

Τα χάλια μας τα μαύρα.
Ισχυρίζονται πως δεν βγάζουν χρήματα.

Ισχυρίζονται πως κανείς δεν τους υποστηρίζει.

Γιατί παραμένουν αγρότες;

Αυτό είναι δικτατορία άνευ προηγουμένου.
Στην ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να παίρνουν τόσες επιδοτήσεις και να κλείνουν και τους δρόμους, διότι τους αρέσει να εκβιάζουν όλους τους Έλληνες.

Όταν δεν τα βγάζεις πέρα κλείνεις το μαγαζί.
Κάνεις άλλη δουλειά.
Τόσα καταστήματα που κλείνουν παίρνουν επιδοτήσεις επειδή κλείσανε;
Στο κάτω-κάτω, υπάρχουν οι φουκαράδες οι συνταξιούχοι που παίρνουν τα πραγματικά ψίχουλα από το κράτος.

6 comments:

christos10.1 said...

Απεργιες αγροτων 2009.
Ελληνική κοινωνία ώρα μηδέν σε όλους τούς τομείς!!!

Σιγουρα ειναι ασχημο να καταλαμβανει κανεις δρομους και να ενοχλει το κοινωνικο συνολο...Αληθεια εε??? Αν ζεις στην Φιλανδια η στην Σουηδια αυτο το επιχειρημα ισχυει! Οταν ομως εισαι κατοικος σε αυτο το αναλγητο, ξεδιαντροπο, λωποδιτικο, αδικο και ανοργανωτο κρατος τοτε ολα αλλαζουν!!!

Ετσι και αλλιως δεν βγηκαν στους δρομους οι "ψαγμενοι" 16ρηδες που εκαναν επανασταση μεχρι τις 23 Δεκεμβρη και εσπασαν τα παντα στο περασμα τους!(...μετα ηρθαν οι διακοπες των χριστουγεννων, τερμα η επανασταση! Μαλακιες θα κανουμε?)

Τωρα, οι αγροτες βγηκαν στους δρομους! Τους ξερετε???
Και για να ξεκαθαρισουμε κατι, μιλαμε για αυτους τους αγροτες που εχουν κατα κυριο επαγγελμα την αγροτια και δεν ειναι οι καλλιεργητες των 1000 στρεμματων αλλα αυτοι που εχουν το πολυ 50-60 στρεμματα με διαφορες αγροτικες μαλακιες και παλευουν καθημερινα να τα βγαλουν περα! Οπως και πολλοι αλλοι συνανθρωποι μας το ιδιο ειναι, ο αγωνας για μια καλυτερη ζωη ειναι ο ιδιος αγωνας για ολους! Απλα στην επαρχια οταν εισαι αγροτης-κτηνοτροφος-παραγωγος η ζωη σου ειναι εκ των πραγματων πιο δυσκολη και πιο σκληρη!
Αγροτια σημαινει πρωτογενης παραγωγη, δηλαδη σε απλα Ελληνικα εργοστασιο! Σε μια χωρα που δεν παραγει ουτε καρφιτσα αλλα παραγει με μεγαλη ευχερεια κουμπάρους, ζαχόπουλους, ευφραίμηδες, γόνους πολιτικούς με ισόβιο διορισμό αλλα και κακομαθημένους πολίτες (θα τα λεμε ολα εδω!) το να παράγει κάτι κάποιος, απο μονο του αποτελει μεγάλο άθλο!!!
Ειναι μια περιοδο φοβερης κρισης που την δημιουργησε η απληστια και τα χρηματιστηριακα παιχνιδια κρατών, τραπεζών, πετρελαιάδων και λοιπών χαρτογιακάδων στελαχών...αυτο το βιωνουμε ολοι! Και ολοι μας υποφερουμε...
Οι αγροτες μας ομως ειναι απο τα λιγα κομματια της Ελληνικης κοινωνιας που Παράγουν κατι ουσιαστικο και το μονο που μπορει να μας χαρισει την επιβιωση στους χαλεπούς καιρους που ζουμε! Ολο το οικονομικο συστημα να βουλιάξει, οταν εχεις μια πολυπλευρη γεωργικη παραγωγη σε μια μικρη χωρα οπως η Ελλαδα...απλα επιβιωνεις και συνεχιζεις!!!
Εχουμε το καλυτερο κλιμα του κοσμου και σε αυτο τον τοπο πραγματικα μπορουν να καλλιεργηθουν τα παντα...αυτο που ποτε δεν το πηραμε σοβαρα (την οργανωμενη γεωργια!) ειναι ισως αυτο που θα μας Ξελασπωσει παλι οταν το ολο συστημα καταρεει!

Αυτα που διαθέτουμε σαν χωρα, η κύρια οικονομικη μας δυναμη ειναι,
1.η βιομηχανια Τουρισμου, 2. Ναυτιλια, και 3.η Γεωργια.
Οι δυο πρωτοι τομεις εχουν πληγει αφανταστα απο την διεθνη οικονομικη κριση το μονο που μενει αυτη την στιγμη να δωσουμε παραπανω βαρος ειναι η βιομηχανοποιηση της Γεωργιας μας. Τουλαχιστον τωρα...οσο υπαρχουν ακομα ανθρωποι και Νεα παιδια στην ερημωμενη επαρχια μας!!! Σε 5 χρονια δεν θα υπαρχει τετοιο προβλημα γιατι δεν θα υπαρχουν ανθρωποι εδω εξω!!! Δεν το βλεπετε???
Πρεπει δηλαδη να εισαγουμε ελαιολαδο απο την Τυνησια για να θυμηθουμε οτι ειμασταν η τριτη ελαιωπαραγωγος χωρα του κοσμου??? Πρεπει να φερουμε σιταρι(και τωρα εισαγουμε!) απο την Αιοβα των Ηνωμενων Πολιτειων γιατι διαλυσαμε τον καμπο της Λαρισας και της Καρδιτσας? Να πουμε για τον καπνο? τα εσπεριδοειδη? τα κηπευτικα? το βαμβακι? τα Γαλακτοκομικα? την Κτηνοτροφια? Οτι και να πουμε τα μαντατα ειναι απολυτως Μαυρα! Πως Διαολο ενα κιλο σιταρι φευγει απο τον παραγωγο με τιμη 16 λεπτα και ενα κιλο ψωμι που δεν ειναι κιλο και δεν βγαινει απο ενα κιλο σιταρι πουλιεται 16 φορες πιο πανω στο 1.60 ?????????????????
Και για ολα τα αλλα προιοντα που ανεφερα ισχυει απολυτως το ιδιο λωποδυτικο συστημα, 10-20 30 φορες πιο πανω αυξηση τιμης απο τον παραγωγο στο τραπεζι μας! Καποιοι βγαζουν τρελλα λεφτα και το κρατος μας τους βοηθαει αδιακοπως! Τους λεμε μεσαζοντες...ωραιο ονομα για τον κλεπταποδοχο! Ωραιο!!!!

Τωρα μας ενοχλουν τα μπλοκα...Οταν ενα ιταλικο παντελονι κανει 200 ευρω και γινεται απο Ελληνικο βαμβακι που ειναι αγορασμενο-αρπαγμενο τζαμπα απο τον Ελληνα αγροτη και δεν υπαρχει καν η δυνατοτητα υφανσης του υφασματος απο τον Ελληνα εργατη στα δικα μας κλωστηρια(που εκλεισαν!)...τοτε δεν μας ενοχλει!!! Σε απλα Ελληνικα ο Ιταλος βγαζει 150 ευρω ο Ελληναρας Εισαγωγεας 49 και ο Ελληνας Αγροτης 1 ευρω και μειον το ΦΠΑ!!!
Δεν πατε να πνιγειτε εσεις η Σκατογενειά των Πολιτικών του Πολυτεχνείου που καταστρεφετε καθημερινα με τα ψεμματα και την αχρηστια σας την πιο ωραια χωρα του κοσμου!!!

Βαριέμαι να γράψω αλλα! Πιαστηκε το χερι μου...

Θα παω να παρω το "τρακτέρι μου" και οποιον παρει ο χαρος...Σωστα???
ΑΑ...να μην ξεχασω να σταματησω σε τιποτα μπαρακια να συσφυξω τις Ελληνικες σχεσεις με το Ανατολικο μπλοκ (Βουλγαρια, Ρουμανια, Ρωσσια, Ουκρανια κτλπ.) ...εκει θα φαω την "πρυμωδοτεισι" (ειδατε τι κανει το σχολειο?) Ετσι για να επιβεβαιωσω και τον κανονα που "παίζει" στα καναλια!!!
...και αν δεν φτασουν τα λεφτα για αυτη την Αγροτότσαρκα, θα πουλησω 50 κιλα λαδι για να πιω το μπουκαλακι με το Ουισκι μου...και οχι σκετο παρακαλώ αλλα με Πατατακια-chips on the side! 1.20 ευρω το σακουλακι οσο κανουν 3 κιλα πατατες στην Λαικη αs πουμε!!! Σωστα???
Και αν διψασω απο τοσα πατατακια...θα παω να αρμεξω την προβατινα την Αστέρω (...μονο αρμεγμα...μην παει το μυαλο σας στο πονηρο!!!!)
Και μετα λοιπον θα πουλησω αυτα τα 2 κιλα γαλα για να παρω ενα Γαμημενο μικρό μπουκαλακι νερο!!! Ελπιζω τοτε να ξεδιψάσω...

Θα γινει μαχη στα μπλόκα!!!
Καλημερα σε ολους!

christos10.1 said...

Επισης θαθελα να σας πω οτι εχετε πολυ ωραιο blog, και επειδη δεν συμφωνω με κατι, δεν παυω να σας επισκεφτομαι!!!

info press said...

@@@ toggi

Μην παθιάζεσαι toggi, δες τι κάνουν.
Την καλημέρα μας.

info press said...

@@@ toggi

Καλορίζικο το Blog σου και θα βάλουμε link στο δικό μας.
Σε ευχαριστούμε και καλή σου επιτυχία.

Anonymous said...

Ναι αλλά ρωτήστε και τους αγρότες που αγοράζανε πριν από 2 χρόνια 200% φθηνότερα όλα τα απαραίτητα για την καλλιέργεια είδη (λιπάσματα πήρανε απανωτές αυξήσεις -λόγω πετρελαίου ειναι η επίσημη δικαιολογία- 30-50% τουλάχιστον 3 φορές μέσα σε έναν χρόνο) τα φάρμακα και όλα τα υπόλοιπα είδη τα ίδια, δηλαδή το κόστος παραγωγής αυξήθηκε 200% ενώ παράλληλα οι τιμές αγοράς των προιόντων από καρτέλ μεσαζόντων έχουν υποδιπλασιαστεί.
Πέρυσι πουλήσανε σιτάρι προς 0,2 ευρώ το κιλό και το ίδιο σιτάρι μετά από 6 μήνες πουλήθηκε από τους μεσάζοντες που απλά μαζέψανε και μεταπουλήσανε προς 0,55 ευρώ το κιλό δηλαδή ο παραγωγός με τα έξοδα εβγαλε λιγότερα από αυτόν που μεταπούλησε....
Οι επιδοτήσεις είναι απλά για να διατηρούνε μια μίζερη κατάσταση και να έχουνε τα τρακτερ παρκαρισμένα.
Ολα όμως έχουν και τα όρια τους, όλοι πληρώνουμε αυτή την κατάσταση, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια.
Πως θα εβλεπε οποιοσδήποτε ιδιώτης αυτή την κατάσταση ? δηλαδή μεσα σε 1 έτος να διπλασιαστεί το κόστος διαβίωσης, ενώ παράλληλα "μειώθηκε" ο μισθός στο 50% Εσεις τι θα κάνατε ? γιατί πρέπει να τα βάζουμε πάντα με αυτόν που υποφέρει από τις πολιτικές "άλλων" (όπως και εαν ονομάζονται αυτοί).
Βρήκαν εναν κλάδο που δουλεύει και παράγει σε αυτή την χώρα και τον χτυπάνε με κάθε τρόπο.
Χωρίς να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε τις πραγματικές καταστάσεις το μόνο που ξέρει ειναι η κριτική και η πολιτική "όλοι τα παίρνουν εκτός από μένα".
Ελεος και ας αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν παραγωγικές μονάδες στην χώρα μας.

Δεν γράφω ποτε και δεν απαντώ συνήθως σε κανένα σχόλιο, αλλα ειναι άδικο για τον αγροτικό χώρο που δεν έχει σχέση με το διαδίκτυο να χτυπιέται από άσχετους Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

info press said...

@@@ SG

Όταν μας πουν ανοιχτά κι αντρίκια ποιοί είναι οι μεσάζοντες, τότε θα μιλήσουμε μαζί τους.

Κανένας κλάδος στην Ελλάδα δεν έχει ξεζουμίσει την Ε.Ε., όπως οι αγρότες.
Όλα αυτά τα χρήματα που πήγαν;

Άσχετοι δεν είμαστε, καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει και ποιοί μας κοροϊδεύουν.