Γίνεται πολύς λόγος αν πέθανε ή αν δεν πέθανε ένας αστυνομικός που είχε υποστεί βία από ένα πολίτη.
Όπως και να έχει το θέμα είναι κατακριτέα η όποια πράξη βίας που φέρνει το θάνατο ή την παράλυση του θύματος, ειδικά όταν πρόκειται για νέους.
Δεν γίνεται όμως να συγκρίνουμε και να κρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις.
Ο αστυνομικός φέρει όπλο και έχει ορκιστεί να προστατεύει τις ζωές των πολιτών.
Αντίθετα ο εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου είναι εγκληματίας και σκοτώνει πολίτες και ανάμεσα στα θύματα του υπάρχουν και αστυνομικοί.
Η εξίσωση αυτής της βίας με την αστυνομική αμετανόητη βία δεν μπορεί να γίνει και τουλάχιστον εμείς εδώ δεν θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία.
Η αστυνομική βία εναντίον του ανήλικου Αλέξη που είχε σαν αποτέλεσμα να του αφαιρέσει τη ζωή είναι ασυγχώρητη ειδικότερα όταν πρόκειται για δύο αμετανόητους εγκληματίες.
8 comments:
Πράγματι φαίνεται ότι η αποχαύνωση είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε δεν είμαστε πλέον ικανοί να ζυγίζουμε πράγματα και καταστάσεις.
Εμένα ο πρώτος μου καυγάς για το θέμα του Αλέξη ήταν μέσα στην πολυκατοικία.
Όταν επισήμανα το απλό "λίγη ευαισθησία για το παιδί που θα μπορούσε να είναι το δικό σου",βομβαρδίστηκα με πυραύλους τύπου:
"Και ο αστυνομικός στα Ζωνιανά;","και τα μαγαζιά του κοσμάκη;" κτλ.
Το φρικτότερο όλων είναι το ότι ο Αλέξης φαίνεται πως απλώς βγήκε να κοιτάξει.
Ο Κούγιας βέβαια επιμένει ότι ήταν μέλος συμμορίας οπλισμένης.
Ακούστε το τι δήλωσε το καημένο παιδί που ήταν δίπλα του και που ουσιαστικά πάνω του ξεψύχησε ο Αλέξης.
Μα τόση πια απονέκρωση του εγκεφάλου;
@@@ GIORGOS
Πολύ σωστά έθεσες το θέμα στη πολυκατοικία σου, διότι ο αστυνομικός (αν δεν έχει μέσον να είναι μέσα στα γραφεία ή αν δεν καθαρίζει το σπίτι ενός πολιτικού ή αν δεν νταντεύει τα παιδιά κάποιου δημοσιογράφου) θα βρεθεί απέναντι σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, διότι αυτή είναι η δουλειά του.
Αυτή η δουλειά έχει άδικες απώλειες που τις προκαλούν τα εγκληματικά στοιχεία της κοινωνίας.
Οι κατηγορούμενοι ότι θέλουν λένε και ας είναι καλά ο Κούγιας τους έκαψε και τους δύο κανονικότατα, διότι από την απόσταση που πυροβόλησε ο δράστης δείχνει ξεκάθαρα πως δεν υπήρχε απειλή για τη ζωή τους.
Ευτυχώς η μαμά του παιδιού είναι δικηγόρος και αντιλαμβάνεται τι γίνεται.
Πολύ περιεκτική και εύστοχη η παρατήρησή σας.
Απαντά στην αφελή ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ "γιατί δεν βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους όταν σκοτώνεται κάποιος αστυνομικός;".
doc
@@@ doctor
Ευχαριστούμε πολύ, τα δικά σας κείμενα πάντοτε εξαιρετικά και σας διαβάζουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πριν λίγο καιρό δύο δολοφόνοι που βρίσκονται στη φυλακή, σκότωσαν 5 πολίτες που ήταν όλοι νέοι άνθρωποι και δεν βγήκε κανένας στους δρόμους.
Θεωρω ότι υπαρχει ένα ς ρατσισμος όχι από την κοινωνια οσο από τα μεσα ενημερωσεως.Οι Αστυνομικοι δεν είναι φινιαδες ουτε στοχοι σκοποβολης της κοινωνιας .
Το κατωτερω αρθρο ενός Αμερικανου διπλωματη που παραιτηθηκε μετα την εισβολη στο ΙΑΡΚ και ζη στην Ελλαδα είναι χαρακτηριστικο.Θα σας παρακαλουσα να το δημοσιευεσετε’
Ιασων
* O κ. Brady Kiesling είναι πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ. Παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ κι έκτοτε ζει μόνιμα στη χώρα μας.
" Στις 6 Δεκεμβρίου, ένας Ελληνας αστυνομικός παραβίασε τους σαφείς διατυπωμένους κανόνες εμπλοκής της υπηρεσίας του και χρησιμοποίησε παρανόμως το όπλο του. Ηταν τόσο άτυχος, ώστε να σκοτώσει ένα μικρό παιδί. Οι καταστροφές που ακολούθησαν δεν είχαν όμως καμιά σχέση με την τύχη. Δεκάδες Ελληνες δημοσιογράφοι έσπευσαν να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα του Αλέξη. Χωρίς να περιμένουν την αυτοψία, τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ή το πόρισμα των ανακριτικών αρχών, αποφάνθηκαν ότι η αστυνομία «δολοφόνησε εν ψυχρώ το νεαρό». Προσέθεσαν δε ότι ο θάνατος του Αλέξη ακολουθεί τη λογική παρόμοιων περιπτώσεων στο παρελθόν και ενισχύει τον ισχυρισμό ότι η ελληνική αστυνομία είναι εκτός ελέγχου. Η δέουσα αντίδραση της κοινωνίας απεικονίστηκε από τον ταλαντούχο σκιτσογράφο της «Καθημερινής», Ηλία Μακρή, ο οποίος στις 9 Δεκεμβρίου ζωγράφισε μια πένα να διαπερνά τρεις αστυνομικούς με την επισήμανση «συγγνώμη, εξοστρακίστηκε».
Το ιδεολόγημα της συλλογικής ενοχής, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από κάθε πολιτισμένο λαό, ζει και βασιλεύει στον κόσμο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Οι αστυνομικοί είναι φονιάδες. Γι’ αυτό πρέπει να τους λούσουμε με βενζίνη και φωτιά. Για να τους φέρουμε σε απόσταση βολής, δεν πρέπει να διστάσουμε να σπάσουμε καταστήματα ή να προβούμε σε εμπρησμούς.
Ο σεβασμός του κράτους δικαίου απαιτεί ο θάνατος του Αλέξη να τύχει παραδειγματικής και ταχείας τιμωρίας. Οι δικαστές και οι ένορκοι, έχοντας κατά νου όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, οφείλουν να ζυγίσουν από τη μία πλευρά το δικαίωμα της αυτοάμυνας κάθε ανθρώπινου όντος –συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών– και από την άλλη την υποχρέωση των οργάνων της πολιτείας να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή ακόμη και με κίνδυνο της δικής τους. Η ελληνική κοινωνία θα γίνει υγιέστερη μόνο αν τιμωρηθεί το ίδιο το έγκλημα και όχι αυτό που τα ΜΜΕ αντιλαμβάνονται ως έγκλημα.
Κάθε Νύχτα των Κρυστάλλων αποτελεί πλήγμα για τον αυτοσεβασμό ενός έθνους. Αφού διασκεδάσαμε ολόκληρο τον κόσμο με την ανικανότητα της ελληνικής αστυνομίας να υπερασπίσει την Αθήνα ενάντια σε μερικές εκατοντάδες ταραξίες, τώρα μερικοί υπεύθυνοι δημοσιογράφοι αλλάζουν γραμμή προκειμένου να συντονιστούν με τον προβληματισμό της κοινής γνώμης. Ισως τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας να εντάσσονται σε μία ευρύτερη διαδικασία ωρίμασης. Οι δημοσιογράφοι είναι τα χαϊδεμένα παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Ας τους αφήσουμε να δικαιολογήσουν τις ναρκισσιστικές επαναστατικές τους ασκήσεις, παίζοντας το ρόλο της νομιμοποιημένης εκδοχής της 17 Νοέμβρη, αντί να υπερασπιστούν με σθένος, ως οφείλουν, το κράτος δικαίου σε μία στιγμή που το κράτος αποτυγχάνει, όπως τώρα, να προστατεύσει τους πολίτες του.
http://www.ekathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100012_14/12/2008_296058 "
*****
Εν κατακλειδι.
Θα ηταν αναισθησια να διακαιολογουμε και να αποδεχομεθα τον ξυλοδαρμο αστυνομικων μεχρι θανατου ή την μετατροπη τους σε φυτα απο κτυπηματα στο κρανια με σιδηρολοστους ή με κλωτσιες ως εάν δεν υπαρχουν ή είναι ζωα. Πως είναι δυνατον να λυπουμεθα επιλεκτικως για την ανθρωπινη ζωη? .
Ιασων
@@@ ΙΑΣΩΝ
Ο κ. Brady Kiesling, έχει δικαίωμα στη γνώμη του.
Πουθενά στο Info Press, δεν δικαιώνουμε κανένα άδικο θάνατο κανενός ανθρώπου είτε πρόκειται για πολίτη είτε για αστυνομικό.
Επαναλαμβάνουμε όμως ότι ΔΕΝ θα επιτραπεί η εξίσωση της εν ψυχρώ δολοφονίας του ανήλικου Αλέξη με το οποιονδήποτε άδικο έγκλημα (το έγκλημα είναι πάντοτε άδικο), που έχει διαπράξει ο οποιοσδήποτε εγκληματίας εναντίον οποιουδήποτε ατόμου είτε είναι πολίτης είτε είναι αστυνομικός.
Καμιά ανοχή δεν υφίσταται σε περιπτώσεις επιθέσεων κακοποιών εναντίον αστυνομικών,όπως λ.χ. στα Ζωνιανά,τουλάχιστον απο σώφρονες πολίτες.
Τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι παίζουν το παιχνίδι των εντυπώσεων.
Όμως η θλιβερή πραγματικότητα ότι οι ατασθαλίες και οι υπερβάσεις του αστυνομικού σώματος αντιμετωπίζονται με διαφορετικά κριτήρια.
Στην περίπτωση της ζαρντινιέρας στη Θεσσαλονίκη,όταν βροντοφώναζε η εικόνα,
ο αληταράς συνδικαλιστής κορόιδευε τον αυτόπτη μάρτυρα/καθηγητή Παν/μίου και τώρα η δικαιοσύνη πάλι μεροληπτεί εμφανώς.
Πολλές φορές μάλιστα ακούγεται με ύφος 100 γαϊδάρων:"Είμαστε ανίκητοι".Αυτό δεν είναι ρατσισμός;
Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν σπουδαίοι αστυνομικοί που υπηρετούν και αντιλαμβάνομαι την πίκρα τους γι' αυτή την κατάντια.
Όμως αν δεν χυνόταν αθώο αίμα,τίνος ο λόγος θα πέρναγε αυτη τη φορά;
Με το χέρι στην καρδιά η απάντηση.
@@@ GIORGOS
Πολύ σωστά μας θυμίζεις την υπόθεση της ζαρτινιέρας διότι αν δεν υπήρχε το video, θα τους είχαν βγάλει όλους τρελούς τα "σαϊνια" τηε Ελ.ΑΣ.
Post a Comment