Thursday 31 December 2009

Το Ελληνικό Σύνταγμα η Ιθαγένεια & η Υπηκοότητα

Το info press έλαβε πολλά e-mails σε σχέση με το σχέδιο νόμου για την υπηκοότητα του υπουργού Εσωτερικών.

Το Ελληνικό Σύνταγμα είναι αρκετά ασαφές, όπως όλα τα θέματα στην χώρα.


Η παράγραφος 3 του 4ου Άρθρου αναφέρει πως "Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος" πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζουν τον νόμο και ονομάζουν "Έλληνα πολίτη" όποιον επιθυμεί η εκάστοτε κυβέρνηση.

Η ίδια παράγραφος συνεχίζει πως "Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.".

Εκεί που νομίζεις ότι το Σύνταγμα αναφέρεται στην υπηκοότητα, νάσου και η ιθαγένεια.

Επομένως έτσι όπως είναι γραμμένο το Σύνταγμα, δεν υπάρχει θέμα συνταγματικότητας του όποιου σχέδιου νόμου.

Το παραπάνω σχόλιο το "κλέψαμε" από κάποιον πολίτη, που με λίγες λέξεις είπε πολλά. Ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρεται το σχόλιο πράγματι είναι όπως τον παρουσιάζει ο συγγραφέας του.


Ο Μίλτος Παύλου είναι σε πολλές ΜΚΟ και η i-RED είναι δική του.

Για να λυθεί η απορία του συγγραφέα του σχολίου όλες αυτές οι ΜΚΟ χρηματοδοτούνται με χρήματα των φορολογούμενων πολιτών της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μίλτος Παύλου είναι και ειδικός σύμβουλος στον Συνήγορο του Πολίτη.

Τα χαιρετίσματα μας στην εξουσία... και στα Υπουργικά Συμβούλια με τον Συνήγορο ή τον Αρχιεπίσκοπο... και που αν ξαναδούμε παρόμοια ντροπιαστική φωτογραφία... ο Γιώργος Παπανδρέου θα κριθεί έως και ανίκανος... να κυβερνήσει...


Κάκιστα λοιπόν ο κ. Μίλτος Παύλου, μέσα από την διαβούλευση... εκτοξεύει και έμεσες απειλές κατά των διαφονούντων στο σχέδιο νόμου και οι χαρακτηρισμοί του κατά των "κινδυνολογούντων" μπορούν κάλλιστα να γίνουν boomerang κατά του ιδίου αλλά και της κυβέρνησης... που επιτρέπει την "πάταξη" της "κινδυνολογίας"...

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε στην Βουλή, ότι κάθε παιδί που γεννιέται στην Αμερική είναι Αμερικανός υπήκοος.

Πράγματι έτσι είναι και το ίδιο συμβαίνει και στην Αυστραλία, στον Καναδά την Βρετανία, στην Νέα Ζηλανδία και την Γαλλία.

Αυτό που απέκρυψε ο κ. Σαμαράς, είναι ότι τα παιδιά που γεννιούνται σε όλες τις παραπάνω χώρες, δηλώνονται στο "The Registrar General's Department" ελληνιστί Ληξιαρχείο, πριν βγει η μάνα από το νοσοκομείο και ο φάκελος του παιδιού με το full όνομα του δίνεται απευθείας στο Department με φάκελο στον οποίο μπαίνει βουλοκέρι... και δεν συμβαίνουν οι συνήθεις Ελληνικές εκκλησιαστικές αηδίες περί "αβάπτιστου"... ή πάμε και δίνουμε τα στοιχεία με ένα χαρτάκι της πλάκας από το νοσοκομείο και αν το ξεχάσουμε πληρώνουμε ένα προστιματάκι ή πάμε και δίνουμε το μικρό όνομα του παιδιού μετά την βάπτιση του...

Δεν υφίσταται σύγκριση της υπηρεσίας "The Registrar General's Department" με τα κατά τόπους Ελληνικά Ληξιαρχεία... που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα... για να διευκολύνεται ο "θεσμός" των παράνομων υιοθεσιών...

Έτσι δεν είναι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά;

Εάν πρόκειται να φτιάξετε ένα νόμο κάντε κάτι που θα πιάσει τόπο και δεν θα μπορεί να τον εκμεταλλευτεί η κάθε εγκληματική φυσιογνωμία που θα βρει ένα νέο χώρο δράσης... και θα μεταφέρνει γυναίκες παράνομα για άλλους λόγους...

Το κυριότερο που απέκρυψαν οι κ.κ. Σαμαράς και Παπανδρέου, είναι ότι κανένα μα κανένα παιδί, νόμιμου ή παράνομου μετανάστη ή ακόμα και του Αμερικανού πολίτη ή του Αυστραλού ή Νεοζηλανδού, που γεννιέται σε αυτές τις χώρες δεν γίνεται ιθαγενής...


Ιθαγενείς είναι μόνο οι Indians... και οι απόγονοι τους...

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις χώρες που προαναφέραμε...

Ευχόμαστε πως ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Αντιπολίτευσης... να δουν το φως με το νέο έτος 2010 και να γίνουν χρήσιμοι...

Κυρίως να λένε όλη την αλήθεια στους πολίτες και να αποφεύγουν τα πολιτικάντικα μισόλογα...

24 comments:

Anonymous said...

Ως Ευρωπαίος πολίτης οφείλω καταρχάς να τονίσω την συμβολή των οικονομικών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Πολλά παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς μετανάστες που ήρθαν στην χώρα μας για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή. Δυστυχώς η κυβέρνηση Καραμανλή τους στέρησε αυτό το δικαίωμα.

Η παρούσα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα τολμήσει να σπάσει τον πάγο ή θα παρασυρθεί στον πειρασμό του δόγματος της μηδενικής ανοχής που εφαρμόζεται στην φασιστική Δύση;

Ειδικά αυτά τα αίσχη που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στον Άγ. Παντελέημονα, στην Παγανή της Λέσβου και το λιμάνι της Πάτρας αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μην πω και χειρότερα, όπως για παράδειγμα την ηλεκτρονική επίθεση εθνικόφρωνων ακροδεξιών τύπου "Mr. Tele-City" Καρατζαφέρη ή "Mr. Τηλε-Τώρα" Μιχαλόπουλου στο Facebook.

info press said...

@@@ anon


Το "Ευρωπαίος πολίτης" σε μάρανε με ένα ασυνάρτητο Σύνταγμα που δεν ξέρει τι λέει.

Αλλάξτε αυτά τα θέματα που είναι ζωτικής σημασίας και μετά ασχοληθείτε και με τους μετανάστες.

http://infopress-gr.blogspot.com/2009/12/steve-miller-band-abracadabra.html

Με άλλα λόγια διορθώστε το γκρεμισμένο σπίτι σας πρώτα και μετά να "κλαίτε" για τους μετανάστες που ούτως ή άλλως δεν έχετε ούτε τις υλικές υποδομές για να δεχθείτε.

Anonymous said...

Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό Σύνταγμα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εκάστωτε κυβερνήσεων και των ξένων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Άκους εκεί, να έχει το θράσος το κυβερνών κόμμα να μας απειλεί με αφαίρεση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας κι από πάνω, λες και ως χώρα δεν υπάρχουμε πλέον, παραδωμένοι στις ορέξεις του κεφαλαίου, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.....

Το ελληνικό κράτος όφειλε προ πολλού να προστατεύσει το Συνταγμά του από τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να μην μετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις της Δύσης εναντίον αφρο-ασιατικών κρατών και χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Αυτές είναι οι αιτίες της μετανάστευσης, νόμιμης και παράνομης.

Επίσης η Ελλάδα όφειλε να αφαιρέσει τον όρο "λαθρομετανάστης" από το λεξιλόγιό της και να χαρακτηρίσει τους ανθρώπους αυτούς ως πρόσφυγες. Πρόσφυγες πολέμου που φεύγουν άρον-άρον από τις πατρίδες τους, διωγμένοι και ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους, καταδιωγμένοι και κυνηγημένοι από τα ιμπεριαλιστικά αρπακτικά.

Χιλιάδες οικονομικοί πρόσφυγες προσπαθούν καθημερινά να εισέλθουν στην Ευρώπη αναζητώντας μιαν καλύτερη ζωή, με τους περισσότερους άπ' αυτούς να πεθαίνουν αβοήθητοι μεσοπέλαγα στο Αιγαίο.

Δυστυχώς η Ελλάδα έπεσε στην παγίδα της Ευρώπης-Φρούριο. Είναι ντροπή και αίσχος για τον πολιτισμένο κόσμο. Η κατάργηση της FRONTEX και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της φασιστικής Δύσης είναι πλέον μονόδρομος για να δωθεί ένα τέλος σ'αυτό το δράμα.

Ασφαλώς θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα αδυνατούν να υποδεχτούν αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μένουν άπραγες και ασυγκίνητες μπροστά σ'αυτήν την ανθρωπιστική τραγωδία.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε ήδη ένα πρώτο τολμηρό βήμα. Μόνο που αυτό δεν είναι αρκετό. Θα χρειαστούν γενναίες παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Καλή χρονιά και καλό Σαββατοκύριακο.

info press said...

@@@ anon


Το κράτος που λες είναι οι πολίτες και κανένας άλλος.

Ας μην είμαστε πάντα έτοιμοι με δικαιολογίες, για να δικαιολογούμε την δική μας ανεπάρκεια και να ρίχνουμε τις ευθύνες στις σκοτεινές δυνάμεις που ζηλεύουν τους Έλληνες.

Κανείς δεν ζηλεύει τους Έλληνες και δυστυχώς οι ιδιοι οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα κακώς κείμενα, που δέρνουν αυτή την χώρα.

Ορισμένες χώρες της Ευρώπης έχουν την δυνατότητα να δεχθούν μετανάστες, η Ελλάδα δεν έχει ούτε τις υποδομές, αλλά ούτε και χρήματα, να δεχθεί άλλους μετανάστες.

Το τολμηρό βήμα θα ήταν αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να διορθώσει το γελοίο Σύνταγμα για τους Έλληνες πρώτα και μετά να σκεφθεί τους μετανάστες.

Αν καταργηθεί η Frontex, η Ελλάδα θα πνιγεί από τους παράνομους μετανάστες.

Ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες υπάρχουν εγκληματίες του ποινικού δικαίου αλλά και Ισλαμιστές.

Θυμάσαι τον δήθεν Ισλαμιστή που είχε καταγγείλει αστυνομικό ότι του έκαψε το Κοράνι, αλλά που δεν ήταν το Κοράνι;

http://infopress-gr.blogspot.com/2009/05/blog-post_29.html

Αλβανός εγκληματίας ήταν ο τύπος.

Πως θα δώσει έγγραφα η Ελλάδα σε ανθρώπους που δεν μπορούν να αποδείξουν ποιοί είναι;

Εσύ βάζεις στο σπίτι σου όποιον βρεις μπροστά σου;

Εμείς όχι.

Την καλημέρα μας και τις καλύτερες εευχές μας για εσένα για το 2010, πάντα με υγεία.

Anonymous said...

Ούτε κι εγώ βάζω στο σπίτι μου όποιον χτυπήσει το κουδούνι. Δεν ανοίγω ποτέ την πόρτα σε εγκληματίες.

Γιατί θεωρείς όλους τους Μουσουλμάνους και τους Αλβανούς κακούς; Δεν είναι όλοι τους έτσι όπως τους βλέπεις.

Μουσουλμάνος δεν σημαίνει να είσαι απαραιτήτως ισλαμιστής. Υπάρχουν Αλβανοί και Μουσουλμάνοι που είναι πολύ ευγενικοί άνθρωποι.

Δεν ξέρω αν έχεις κάποιον γνωστό που ασπάζεται το ισλάμ ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο από την Βόρεια Ήπειρο. Έχω φίλους Μουσουλμάνους που κατοικούν στην κωμόπολη Saida της Αλγερίας όπου πέρασα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου μαζί με τους δικούς μου την δεκαετία του 1970.

info press said...

@@@ anon


Μα όταν δεν έχουν χαρτιά ή προσποιούνται ότι δεν έχουν χαρτιά, πως θα τους ξεχωρίσεις και πως θα ξέρεις ποιός είναι ποιός;

Ο Αλβανός εγκληματίας, προσποιόταν ότι ήταν Ιρακινός.

Μετά την σύλληψη του για ληστείες, βρήκαν ποιός είναι.

Επειδή η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, αυτός είχε τέτοιο θράσσος που κατάγγειλε τον αστυνομικό τότε.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ απαιτούν να δοθούν χαρτιά σε όλους και αυτό είναι ένα ανεύθυνο αίτημα.

Anonymous said...

Φαίνεται ότι στο βάθος έχεις δίκιο και δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν μετανάστες που αδυνατούν να κάνουν αίτηση ασύλου στην χώρα μας αφού οι ελληνικές αρχές αρνούνται να τους χορηγήσουν τα απαραίτητα χαρτιά. Ωστόσο το τελευταίο σοου σχόλιο ακούγεται κάπως... "ξενοφοβικό", αν και κατανοώ πλήρως τις απορίες σου.

Πιστεύεις ότι για την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία φταίνε οι αλλοδαποί και οι μουσουλμάνοι. Η γνώμη σου είναι απόλυτα σεβαστή.

Αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν λόγοι που τους ωθούν σ'αυτές τις ακραίες και εγκληματικές ενέργειες: η φτώχεια, η πείνα και κυρίως η λεηλασία των πατρίδων τους από τους αρχιτρομοκράτες ιμπεριαλιστές της Δύσης, με πρώτους και καλύτερους τον αγγλοσαξωνικό άξωνα και το σιωνιστικό εβραϊκό κράτος του Ισραήλ. Δεν γίνεται λοιπόν οι αλλοδαποί και οι μουσουλμάνοι να προβαίνουν σ'αυτές τις βάρβαρες ενέργειες έτσι στα καλά καθούμενα.

Μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προβάλλουμε ξενοφοβικές απόψεις που προσβάλλουν αυτούς τους φτωχούς και δυστυχισμένους ανθρώπους.

info press said...

@@@ anon


Το άρθρο αναφέρεται στο ελλειπές και ασαφές Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και στους βλακώδεις νόμους της Ελλάδας, για τα οποία υπάρχει ο νόμος της σιωπής και την οποία σιωπή εκλαμβάνουμε ως συγκατάθεση της αντιπολίτευσης, για να μην αλλάξει κάτι από αυτά.

Αν όλες αυτές οι δήθεν ανθρωπιστικές ΜΚΟ δεν κατάφεραν να αλλάξουν θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων σημαίνει ότι είναι ανάξιες λόγου αλλά και χρημάτων.

Όταν η δήθεν ευαίσθητη αντιπολίτευση (ΚΚΕ & ΣΥΝ) αλλά και οι ΜΚΟ, δεν ενοχλούνται από τις αγοραπωλησίες παιδιών στην Ελλάδα, λόγω έλλειψης ενός σοβαρού Ληξιαρχεικού οργανισμού, σημαίνει ότι δεν είναι σοβαροί.

Όταν δεν ενοχλούνται από τους δαιδαλώδεις Ελληνικούς νόμους αλλά "κλαίνε" και εκφοβίζουν το χέρι που τους ταϊζει (Έλληνας φορολογούμενος) για τους "αξιολύπητους" της γης, τότε κάτι πολύ στραβό συμβαίνει με την αντιπολίτευση και τις ΜΚΟ.

Εμείς ζούμε ανάμεσα σε όλες τις φυλές της γης, δεν τίθεται καν ξενοφοβικό θέμα και δεν προσβάλλουμε κανέναν με τις σκέψεις μας.

Εκτός βέβαια αν κάποιοι θέλουν να καταντήσουν την Ελλάδα, ανθρώπινη χωματερή ώστε να επεκταθεί η ασυδοσία της.

Οι Ισλαμιστές και οι Μουσουλμάνοι σκοτώνουν τους infidels της Δύσης, αλλά και όποια γυναίκα Μουσουλμάνα τους αντιμιλάει και οι λάτρεις αυτών των αισχρών πρακτικών, μπορούν να μεταναστεύσουν οι ίδιοι στο police state της Σαουδικής Αραβίας ή στο ομοειδές Ιράν ή στην λατρεμένη τους Παλαιστίνη.

Anonymous said...

Το τελευταίο σχόλιό σου θα έβρισκε σύμφωνο τον παππού μου, ο οποίος απεχθάνεται το ισλάμ. Αν ζούσε τώρα σίγουρα θα εξέφραζε την ικανοποίησή του που ένα blog σαν το Info Press θα ασκούσε σκληρή κριτική στους ακραίους ισλαμιστές.

info press said...

@@@ anon


Ας λείπουν οι ειρωνείες, διότι οι θηριωδίες ακόμα και των πατεράδων κατά των κοριτσιών τους είναι δικής τους Ισλαμικής έμπνευσης και όχι φαντασιώσεις του info press.

Η απόκρυψη τέτοιων βάρβαρων οικογενειακών καταστάσεων δεν ωφελούν κανέναν.

http://infopress-gr.blogspot.com/2009/08/fadia-najjar-10-gaza.html

Anonymous said...

Αυτό που λες ακριβώς θα έβρισκε τον παππού μου σύμφωνο. Φεύ, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για φαντασιώσεις του infopress αλλά για την πικρή πραγματικότητα που βιώνουν στο σώμα τους χιλιάδες Μουσουλμάνες.

Σου θυμίζω την περίπτωση της Νιγηριανής Amina Lawal, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού από ισλαμικό δικαστήριο πριν λίγα χρόνια. Η υπόθεσή της είχε ευτυχώς αίσια κατάληξη, αφού στις 25 Σεπτεμβρίου του 2003 το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο Σαρία της πολιτείας Katsina την απάλλαξε άπ'όλες τις κατηγορίες που την επιβάρυναν. Κι αυτό ύστερα από παρέμβαση της Amnesty International που μάζεψε χιλιάδες υπογραφές κατά της της θανατικής ποινής στη Νιγηρία, πατρίδα του επίδοξου καμικάζι της al-Qaeda Umar Faruk Abulmutallab.

info press said...

@@@ anon


Αυτή η "πικρή πραγματικότητα" θα υπάρξει και στην Ελλάδα αν δεν έχουν ήδη δολοφονηθεί γυναίκες κατά αυτόν τον τρόπο, από τους Μουσουλμάνους πατεράδες τους ή τα αδέλφια τους.

Σε αυτούς τους μετανάστες να δώσει χαρτιά η Ελλάδα;

Οι Παλαιστήνιοι έχουν ειδικό καθεστώς στην Ελλάδα και πρέπει να γίνει άρση αυτής της ασυλίας μέχρι αυτοί να αποτάξουν επίσημα τις οικογενειακές δολοφονίες κατά των γυναικών και φυλακίσουν αυτά τα καθάρματα.

Anonymous said...

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που λες υπάρχει και στην Ελλάδα. Και μάλιστα εδώ και πάρα πολύ καιρό!

Σάμπως περιμένεις μήπως κάποια μέρα οι Μουσουλμάνοι αποκηρύξουν την βία εναντίων των γυναικών; Δεν ξέρεις ότι παρά την κατάρρευση του ταλιμπανικού καθεστώτος το 2001 οι Αφγανές εξακολουθούν να φοράνε ακόμη και σήμερα την burqa;

info press said...

@@@ anon


Τότε, τι θέλετε;

Να γεμίσει η Ελλάδα και με άλλους τόσους βάρβαρους σαν κι αυτούς που ήδη υπάρχουν;

Στο Αφγανιστάν δεν "βασιλεύει" η Δημοκρατία για να μην φοράνε την burqa.

Anonymous said...

Ασφαλώς και όχι!

Θέλουμε να αλλάξει επιτέλους η νοοτροπία των Μουσουλμάνων και να πάψει να υφίσταται αυτή η απαράδεκτη βαρβαρότητα εναντίον του "ασθενούς φύλου"!

Τουλάχιστον ας κάνουν και κάποιο τολμηρό βήμα οι δυτικές κυβερνήσεις που ανέχονται αυτά τα εγκλήματα που διαπράττουν όχι μόνον οι ισλαμιστές αλλά και ο υπόλοιπος ανδρικός πληθυσμός. Να σπάσουν το νοσηρό απόστημα που έχει φωλιάσει για τα καλά στο αρρωστημένο μυαλό αυτών των ανθρωπόμορφων τεράτων και να μπει ένα τέρμα στην βάρβαρη και απάνθρωπη εκμετάλλευση όχι μόνο των Μουσουλμάνων αλλά ΟΛΩΝ των γυναικών ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ!

info press said...

@@@ anon



Η μοναδική λύση για την Ευρώπη είναι να μην επιτρέψετε την είσοδο σε άλλους Μουσουλμάνους και να μην μας λέτε πόσο ευγενικοί είναι.

Καλό απόγευμα να έχεις.

Anonymous said...

Καλό ακούγεται, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αυθαιρεσίες: μετά τους Μουσουλμάνους θα ακολουθήσουν και Βουδιστές, Ινδουιστές και ποιός ξέρει τι άλλο σκαρφίζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι Αμερικάνοι (sic!).

Είναι δυνατόν να αποκλείονται ΟΛΕΣ οι θρησκείες από την Γηραιά Ήπειρο και τον Νέο Κόσμο; Αυτό είναι τελείως παράλογο!

Θες δηλαδή να κυριαρχεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ ο απόλυτος χριστιανισμός; Αυτό που λες δεν γίνεται!

info press said...

@@@ anon



Όσον αφορά τις θρησκείες, είμαστε αλεργικοί σε όλες.

Είμαστε άθεοι, αγνωστικοί, το ίδιο μας κάνει όπως και να μας ονομάσεις, διότι δεν πατάμε σε καμμία εκκλησία και δεν προσευχόμαστε σε κανέναν στο υπερπέραν.

Κανένας δεν πρέπει να κυκλοφορεί πουθενά στους δρόμους με τα θρησκευτικά του σύμβολα πράγμα που συμπεριλαμβάνει και τους Έλληνες παπάδες στην Ελλάδα.

Ποιός σου είπε ότι τώρα η Αμερική η Ευρώπη και η Αυστραλία δέχονται νόμιμους μετανάστες από Μουσουλμανικές χώρες;

Anonymous said...

Δεν μου το είπε κανείς, φίλε.

Και αν θες να ξέρεις, το βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια στα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες. Μην σε πιάνει καμία αυταπάτη ότι υπάρχει και "μουσουλμανική" μειονότητα στην Θράκη, η οποία αποτελείται από Τούρκους υπήκοους. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ηγέτης του και πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν επέλεξαν καθόλου τυχαία την Gülbeyaz Karahasan ως υποψήφια υπερνομάρχη Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης στις τελευταίες νομαρχιακές/δημοτικές εκλογές πριν 2 χρόνια!

Φυσικά δεν είναι κακό και επιλήψιμο να έχεις μουσουλμάνα υποψήφια. Το πρόβλημα ξεκινάει αν αυτή η μουσουλμάνα δεν έχει Ελληνική εθνική συνείδηση. Η κ. Karahasan καταρχάς είναι Πομάκα, άρα δεν έχει καμία σχέση φυλετικά με τους Τούρκους, διότι οι Πομάκοι είναι πανάρχαιο Ελληνικό Θρακικό φύλο. Με την ασυγχώρητη αβελτηρία του Ελλαδικού κράτους όμως φθάσαμε σήμερα πολλοί Πομάκοι να νιώθουν Τούρκοι και όχι Έλληνες.

Ισχύει αυτό για την κ. Karahasan; Το ερώτημα απλό και εύκολο. Σε συνέντευξή της στο Mega στις 8 Μαϊου του 2008 δήλωσε πως «είναι Ελληνίδα πολίτης». Μα φυσικά είναι «Ελληνίδα πολίτης», δεν είπε κανείς ότι είναι πολίτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας! Το διακύβευμα εδώ είναι αν έχει Ελληνική εθνική συνείδηση. Διότι τότε οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες. Ειδικά σήμερα που αποκαλύφθηκε ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. Mehmet İlhan επισκέφθηκε την Τουρκία για να συζητήσει τα εκπαιδευτικά προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητος! 'Αρχισε αμέσως ο συμψηφισμός της ενδοτικότητος μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η συζήτηση δεν κλείνει εδώ. Θα πρέπει να δούμε τις θέσεις της κ. Karahasan σε συνεντεύξεις της, ειδικά στον μειονοτικό τύπο, αλλά και τους μουσουλμάνους υποψηφίους που θα διαλέξει ή θα της διαλέξουν.

Ελπίζω οι αναφορές των τουρκικών εφημερίδων, ότι «ο κ. Παπανδρέου επέλεξε μία τουρκάλα υποψήφια», να μην απηχούν τελικώς την πραγματικότητα. Το να ρωτάμε όμως την εθνική συνείδηση ενός μουσουλμάνου υποψηφίου δεν είναι «υπερ-συντηρητισμός» όπως δήλωσε παλιότερα ο κ. Βενιζέλος, ούτε «ακροδεξιά άποψη» όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σηφουνάκης. Που ακούσθηκε σε έναν δημόσιο διάλογο, σε μία δημοκρατία, να απαγορεύονται ερωτήματα προς τους υποψηφίους, ή για να θέσουμε ερωτήματα θα πρέπει να ρωτήσουμε τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος;

Το αν σωστά τώρα ο κ. Παπανδρέου επέλεξε μία μουσουλμάνα επικεφαλής είναι ένα άλλο ζήτημα. Διότι η σημειολογία των δηλώσεων του κ. Παπανδρέου είναι ότι η κ. Karahasan επιλέχθηκε «ως μουσουλμάνα», για να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «ανοικτό κόμμα».

info press said...

@@@ anon


Όταν λες "Τούρκους υπήκοους" εννοείς ότι έχουν Τουρκικά διαβατήρια;

Όπως ξέρεις πολύ καλά, τα κόμματα στην Ελλάδα ενεργούν σαν τις παράξενες γεροντοκόρες και αντί να αλλάξουν τον νόμο με τον Μουφτή, θα τον καλέσουν σε γεύμα για να του δώσουν περισσότερα δικαιώματα.

Τα άτυχα παιδάκια της Θράκης με το καλημέρα σας στο σχολείο τρελένονται με τρεις γλώσσες.

Ελληνική εθνική συνείδηση;

Αυτό τρώγεται ή πίνεται;

Αν οι υπόλοιποι Έλληνες είχαν έστω και απλή συνείδηση, η Ελλάδα δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση με τους χιλιάδες αντικρουόμενους νόμους και ένα Σύνταγμα που είναι για πέταμα.

Για αυτό άλλωστε το έχουν γράψει στο Σύνταγμα ότι η τήρηση του επαφύεται στη συνείδηση του κάθε Έλληνα... επειδή δεν υπάρχει η αναθεματισμένη η συνείδηση.

Ξέρουν τι γράφουν οι κόρακες... διότι κανένας κόρακας δεν βγάζει κοράκου μάτι.

Να ήξερες τι γέλιο πέφτει στα ξένα Πανεπιστήμια (Συνταγματικά και Νομικά) για την Ελληνική Συνταγματική μούφα περί συνείδησης.

Η Ελλάδα γελοιοποιείται καθημερινά, δεν χρειάζεται εχθρούς.

Anonymous said...

Πράγματι, είναι να ξεκαρδίζεσαι στην κυριολεξία στα γέλια όταν βλέπεις το πως ερμηνεύουν τα κοράκια το ελληνικό Σύνταγμα.

Τα τουρκόφωνα παιδιά της Θράκης μάλλον σκάνε στα γέλια παρά τρελαίνονται μ'αυτά τα παράξενα που μαθαίνουν κάθε μέρα στο σχολειό!

Έμ, δεν ξέρεις ότι η εμπορευματοποίηση της Παιδείας αποτελεί πηγή διαφθοράς και σήψης σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης; Δεν διαβάζεις την "Αυγή", τον "Ριζοσπάστη" και το "Πριν";

Οι τρεις κορυφαίες πρωϊνές εφημερίδες της Αριστεράς λένε τα πράγματα με τ'όνομά τους!

Όσο η Παιδεία θα αποτελεί εμπόρευμα στα χέρια κάποιων άπληστων εκπαιδευτικών που τυχαίνει να είναι και διευθυντές μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων ή ό'τι μπορεί να φανταστεί ο νους σου, τα σκάνδαλα και η διαφθορά θα παίρνουν ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις!

Καλό βράδυ.

info press said...

@@@ anon


Τα παιδάκια στη Θράκη, δεν σκάνε στα γέλια, διότι είναι ψόφια από την κούραση.

Υποχρεώνονται σε τρείς γλώσσες από την 1η Δημοτικού, λόγω της Συνθήκης που υπέγραψε η Ελλάδα, πράγμα που δεν έχει να κάνει με το ποιός είναι Διευθυντής ή την εμπορευματοποίηση της Παιδείας.

Την Αριστερά όπως είναι στην Ελλάδα, άστην στην ξεκούραση της, δεν κάνει το παραμικρό για να αλλάξει καταστάσεις.

Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν με τις μπούρδες που ακούγονται από την Αριστερά, που είναι μόνο λόγια και μηδενικό έργο.

Οι γενικότητες που λένε εδώ και χρόνια δεν θα αλλάξει το Σύνταγμα, ούτε οι ηλίθιοι και αντικρουόμενοι νόμοι, διότι δεν φροντίζει να τα φέρει στην επικαιρότητα με παραδείγματα για να καταλάβουν οι απαίδευτοι πολίτες.

Την καλημέρα μας.

Anonymous said...

Ποιά συνθήκη λες; Προφανώς ενννοείς την Συνθήκη της Μπολόνια ή αυτή της Λωζάννης του 1923.

Δεν εννοώ ότι τα Τουρκόπουλα της Δυτικής Θράκης "γελάνε" με την έννοια του όρου. Θα μπορούσαν βέβαια, εάν δεν ήταν ψόφια από την κούραση όπως λες εσύ.

Αυτό που λέω είναι ότι τα παιδάκια αυτά με μεγάλη δυσκολία προσπαθούν να καταλάβουν έστω και μια λέξη στις τρεις αυτές γλώσσες και αναρωτιούνται εαν το άτομο που τους διδάσκει τις τρεις προαναφερθείσες γλώσσες είναι όντως ένας δάσκαλος ή ένας μεγαλοbiznessman που τρώει τα λεφτά του κοσμάκη παίζοντας κερδοσκοπικά παιχνίδια στο Χρηματιστήριο.

Δεν πρέπει ποτέ να εμπιστεύεσαι τα παιδιά σου σε τέτοιους απατεώνες που προσποιούνται τον δάσκαλο ή τον καθηγητή ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για άπληστους μεγαλοεπιχειρηματίες που τζογάρουν με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων στα καζίνο και τις χρηματαγορές.

ΥΓ. Το τελευταίο σχόλιο μπορεί μεν να ξεφεύγει λίγο της ουσίας του θέματος, αλλά καταγράφει ανάγλυφα την θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους τα παιδιά των μεταναστών που ζουν στην χώρα μας.

info press said...

@@@ anon



Άστο καλύτερα, μάλλον δεν γνωρίζεις το σύστημα που επικρατεί στην Θράκη.

Όσο για τα παιδιά των μεταναστών, μερικά από αυτά δεν γνωρίζουν Ελληνικά και σαν συνέπεια υποβοθμίζεται ολόκληρη η τάξη και μένουν πίσω τα υπόλοιπα παιδιά.

Το θέμα αυτού του post όμως, είναι το Σύνταγμα και όχι η εκπαίδευση των παιδιών των Ελλήνων ή των μεναστών.

Η ανεπάρκεια όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα της αριστεράς για την αναμόρφωση του συστήματος αποδεικνύει πόσο βολεμένοι είναι όλοι τους που αρκούνται σε γενικευμένες λεξούλες όπως "πάλη" για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση.

Την καλημέρα μας.