Saturday 5 December 2009

Αλέξης Γρηγορόπουλος - Η Επέτειος της Δολοφονίας

Πέρασε ένας χρόνος από την δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου...

Η Ελλάδα έζησε 15 ημέρες οργής αλλά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα...

Η Δικαιοσύνη δεν άλλαξε...


Συνεχίζει να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο της στην μητέρα του παιδιού...

Με την μεταφορά της δίκης εκτός Αθηνών, είναι σαν να επιζητά να μειώσει τις ευθύνες του δολοφόνου αστυνομικού και του συνεργού του...

Η δικαιολογία ότι η μεταφορά της δίκης θα μειώσει στο ελάχιστο τις αντιδράσεις είναι βλακώδης και υπονοεί άλλου είδους σκοπιμότητες...

Το αρμόδιο δικαστήριο για να δικάσει τους Κορκονέα και Σαραλιώτη είναι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και ο Άρειος Πάγος δεν είχε αρμοδιότητα να μεταφέρει την δίκη αυθαίρετα...

Η σιωπή του Χάρη Καστανίδη, νυν Υπουργού Δικαιοσύνης, στην εμμονή του Αρείου Πάγου, προβληματίζει και τον πιο καλοπροαίρετο πολίτη... διότι η διαδικαστική λεπτομέρεια μπορεί να καταστήσει την δίκη ακόμα και άκυρη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων... επειδή ο συνήγορος των κατηγορουμένων θα χρησιμοποιήσει κάθε βλακώδη κρατική συμπεριφορά για να μειώσει το κύρος της όποιας δικαστικής απόφασης...

Σήμερα η Ελευθεροτυπία έχει το χρονικό και τις αντιδράσεις οργής των 15 ημερών που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξη...

Μερικά από τα συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας αλλά και κατά των βολεμένων πολιτών:

Αθώος, μάγκας και πιτσιρικάς, θα μπορούσε να είναι ένας από μας

Με σφαίρες και βία δεν γίνεται παιδεία

Αλλοι κρύβονται πίσω από κουκούλες και άλλοι πίσω από οφ σορ εταιρείες



Ο καναπές σου, η συμμετοχή σου

Φοράτε μπλε στολές και άσπρα καπελάκια, εσείς δεν είστε μπάτσοι, είστε τα στρουμφάκια

Μπάτσοι, γουρούνια, δενδροκόμοι (όταν τα ΜΑΤ φύλαγαν το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Σύνταγμα)

Οταν οι μπάτσοι σκοτώσουν τα παιδιά σας τότε θα βγείτε κι εσείς απ' τα κλουβιά σας

Πορεία θα κάνουμε μέχρι τη Λαμία, σιγά μην πληρωθείτε για την υπερωρία

Τα Χριστούγεννα αναβάλλονται, έχουμε εξέγερση

Προπαγάνδα είναι να βαφτίζεις τους εξεγερμένους "αλήτες κουκουλοφόρους" και τους χρυσαυγίτες "αγανακτισμένους πολίτες"

Αλέξης Γρηγορόπουλος - Κανείς ΔΕΝ Ντρέπεται;
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Ρεσάλτο Βίας & Τρέλας
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Η Επέτειος της Δολοφονίας
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Ο Κούγιας Δεν Αλλάζει
Ο Θάνατος του Αλέξη - Γενικεύσεις & Λεπτομέρειες
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Νέο Αίτημα της Μαμάς του
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Ας Γυρνούσε ο Χρόνος Πίσω
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Γιατί "κύριε" Συνάδελφε;

8 comments:

Anonymous said...

Όλοι μας ευχόμαστε αυτό το τριήμερο να κυλήσει ήρεμα.

Το ερώτημα που τίθεται από πολλούς συνανθρώπους μας είναι το εξής: με ποιό δικαίωμα ο αρχιδολοφόνος Νώντας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε ένα 15χρονο παιδί που δεν φταίει σε τίποτα για όσο ο ίδιος του καταλογίζει;

Θυμίσου τι έγινε το 1985 όταν ο αστυφύλακας της ΕΛΑΣ Θανάσης Μελίστας πυροβόλησε και σκότωσε τον Μιχάλη Καλτεζά δια ασήμαντον αφορμήν.

Οι δηλώσεις του "Mr. Tele-City" Γιώργου Καρατζαφέρη στην Βουλή για "εισβολή ενός στρατού αναρχικών από διάφορες χώρες του κόσμου οι οποίοι είναι οπλισμένοι σαν αστακοί" ρίχνουν περισσότερο λάδι στην φωτιά και δεν συμβάλλουν στην εκτόνωση της έντασης. Πολύ περισσότερο όταν ο "Mr. Tele-City" από το ίδιο βήμα εξαπέλυε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την στάση του κόμματός του στις περσινές ταραχές....

info press said...

@@@ anon


Είναι πολλές οι συμπεριφορές που δεν καταλαβαίνουμε για τους Έλληνες.

Το μνημόσυνο του παιδιού είναι σήμερα, μιά ημέρα και δεν καταλαβαίνουμε ποιός αποφάσισε για τριήμερο.

Ρητορικό το ερώτημα.

Τα των πολιτικών, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους και καλό θα ήταν να το βούλωναν μερικοί αλλά δυστυχώς επειδή ο καθένας από αυτούς για το μόνο που νοιάζεται είναι να φέρει αναστάτωση για να αυξήσει την δύναμη του και την εξουσία του πάνω από το αίμα του παιδιού, τους θεωρούμε ανάξιους και γελοίους.

Το γεγονός ότι ήρθαν βλαμμένα και από άλλες χώρες για να "συμπαρασταθούν" στα άλλα βλαμμένα που αρέσκονται στο να καταστρέφουν, ακούγεται σαν να ετοίμαζαν φασαρίες.

Χιλιάδες Ιταλοί διαδήλωσαν κατά του Silvio Berlusconi και δεν άνοιξε μύτη.

Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει την ανικανότητα των Ελλήνων να ενωθούν πίσω από ένα σοβαρό σκοπό, ενώ είναι θλιβερά πρώτοι στις σκοπιμότητες.

Άλλο πράγμα το "πονάω μέσα μου για την δολοφονία του Αλέξη" και άλλο το "βλέπω το γεγονός ως ευκαιρία για να τα σπάσω και να κάνω τσαμπουκά στους καταστηματάρχες".

Την δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά δεν την γνωρίζαμε και την μάθαμε με την δολοφονία του Αλέξη.

Είχαν την ίδια ηλικία και οι δύο.

Την καλημέρα μας.

Anonymous said...

Οι εκδηλώσεις για τον θάνατο του Αλέξη θα έχουν τριήμερη διάρκεια. Άρχισαν εχθές Σάββατο και θα ολοκληρωθούν αύριο Δευτέρα με τα δύο μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλαλλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που διοργανώνουν από κοινού συνδικαλιστικές οργανώσεις στον χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές και φοιτητές, ενώ η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας.

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που ταυτίζουν τον Νώντα Κορκονέα με τον Θανάση Μελίστα. Και δεν έχουν άδικο, μιας και οι δυό αστυνομικοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ δυό 15χρονα παιδιά για ασήμαντη αφορμή με διαφορά μόλις 23 ετών.

info press said...

@@@ anon


Ποιός αποφάσισε για τριήμερο;

Η οικογένεια του Αλέξη ρωτήθηκε;

Την ΑΔΕΔΥ ποιός την κάλεσε;

Κάνουν τόσο καλή δουλειά οι δημόσιοι υπάλληλοι που οι καϋμένοι ας κάνουν και μιά στάση εργασίας να ξεκουραστούν.

Anonymous said...

Δεν ξέρω ποιός πήρε την απόφαση για την τριήμερη διάρκεια των εκδηλώσεων. Η οικογένεια του 15χρονου είχει προφανώς ενημερωθεί για τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της Δευτέρας μέσω των ΜΜΕ και έκανε έκκλιση για ηρεμία.

Κανείς δεν προσκάλεσε την ΑΔΕΔΥ στα αυριανά συλαλλητήρια. Την απόφαση για παναττική στάση εργασίας την Δευτέρα πήρε το προεδρείο της συνδικαλιστικής οργάνωσης προκειμένου να διευκολύνει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη και να διαδηλώσουν μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νεολαία και την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και συλλογικών δικαιωμάτων.

info press said...

@@@ anon


Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν θα πάνε διότι αν φύγουν από την δουλειά τους θα τους απολύσουν.

Τους μαθητές και τους φοιτητές τους καταλαβαίνουμε.

Τις κηφήνες του Δημοσίου... της ΑΔΕΔΥ... ΟΧΙ... διότι δεν έχουν καμμία δουλειά να είναι εκεί.

Anonymous said...

Θα συμφωνήσω μαζί σου, δεν γίνεται ένας δημόσιος υπάλληλος να απουσιάζει αδικαιολόγητα άπο την εργασία του. Αλλά δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπέληδες όπως το λες εσύ.

Το Δημόσιο επιτρέπει στους υπαλλήλους του να ασκήσουν νόμιμα το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα. Το ίδιο συμβαίνει και στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, και στον υπόλοιπο κόσμο γίνεται αυτό.

Όσο για τις επετειακές εκδηλώσεις για τον θάνατο του Αλέξη, στο Αμβούργο της Γερμανίας μία ένοπλη οργάνωση που αυτοαποκαλείται "Koukouloforoi" ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση με βόμβα Μολότωφ στο 16ο αστυνομικό τμήμα της πόλης την περασμένη Πέμπτη.

Χθες, η τοπική εφημερίδα Hamburger Morgenpost δημοσίευσε την επιστολή που είχε φτάσει στα γραφεία της, στην οποία οι υπογράφοντες «Koukouloforoi» αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης. Οι συντάκτες της επιστολής συνδέουν την επίθεση με την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι το εν λόγω αστυνομικό τμήμα επελέγη ως «στόχος» επειδή «έχει γίνει διάσημο για τις τακτικές κακοποίησης και ρατσιστικού τρόμου». Οι συντάκτες της απείλησαν επίσης με νέες επιθέσεις, αν οι Αρχές προχωρήσουν σε «εκκαθάριση» αναρχικής κατάληψης στην πόλη.

info press said...

@@@ anon


Αποδείχθηκε τελικά ότι οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι δεν άσκησαν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα όπως λες και πήγαν στο σπίτι τους και όχι στην πορεία.

Αυτή η πορεία ήταν κατά της αστυνομικής βίας που δολοφόνησε τον Αλέξη και όχι για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των κηφήνων που πίνουν το αίμα των πολιτών που δουλεύουν στα supermarkets και σε άλλα καταστήματα.

Όσον αφορά την Γερμανία, όταν τους πιάσουν, θα καλοπεράσουν οι εξαγωγείς της βίας.

Η Γερμανία δεν είναι Ελλάδα.