Thursday 3 December 2009

ΑΣΕΠ... Ναι Μεν... Αλλά... Όχι Εκκλησία και Βουλή

Το νέο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις κατατέθηκε στην Βουλή... και εξαιρούνται από τον ΑΣΕΠ... οι κάτωθι:



ΟΤΑ, Βουλή, Προεδρία της Δημοκρατίας, Εκκλησία, Ανεξάρτητες Αρχές, ΤΕΔΚ, ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ, Τράπεζες, υπουργείο Εξωτερικών, επιχειρήσεις Δημοσίου και ΝΠΙΔ όπου επιχορηγούνται κατά 50% από κρατικούς πόρους.

Στις μοναδικές εξαίρεσεις που θα συμφωνούσαμε να προσλαμβάνονται οι πολίτες εκτός του ΑΣΕΠ για λόγους ασφαλείας της χώρας, είναι το Υπουργείο Εξωτερικών και η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι για τους νοσηλευτές που θα διοριστούν στα νοσοκομεία απαγορεύονται οι μετατάξεις και αποσπάσεις για τα πέντε πρώτα χρόνια διορισμού τους.

Και μη χειρότερα κ. Ραγκούση... δηλαδή μετά από 5 χρόνια που θα ξαμολυθούν και πάλι στα υπουργεία οι νοσηλευτές... θα λέτε στους πολίτες ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν προσωπικό;

Αντί να υποχρεώσετε τις ήδη υπάρχουσες χιλιάδες νοσηλευτών και γιατρών (τουλάχιστον περισσότεροι από 5.000) να πάνε πίσω στις θέσεις τους... θα προσλάβετε άλλους για να ξεχυθούν και αυτοί στα υπουργεία;

Τέτοιου είδους χαριστικές προσλήψεις... μόνο στην Ελλάδα γίνονται...

BTW Γιώργο Παπανδρέου... αφού η Εκκλησία δεν θέλει να προσλαμβάνει μέσω ΑΣΕΠ... γιατί δεν πληρώνει τους υπαλλήλους της με δικά της χρήματα όπως κάνουν οι Τράπεζες;

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία

2 comments:

tzonakos said...

Θα συμφωνήσω όσο δεν πάει άλλο με τον επίλογο σου.
Να πληρώνει η Εκκλησία τους υπαλλήλους της.
Για τα υπόλοιπα δεν θέλω ακόμα να τοποθετηθώ μεχρι να εχω μια πιο σαφή άποψη.

info press said...

@@@ anon


Οι μετατάξεις δεν επιτρέπονται σε άλλες χώρες.

Δηλαδή όταν προσλαμβάνεσαι ως νοσοκόμος, δεν μπορείς να μεταφερθείς σε γραφείο του υπουργείου υγείας ή ακόμα χειρότερα σε πολιτικό γραφείο όπως γίνεται στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν νοσοκόμοι σε πολιτικά γραφεία.

Η Άννα Διαμαντοπούλου βρήκε υπαλλήλους στο υπουργείο της που είχαν προσληφθεί ως καθηγητές στο α' ή β' σχολείο και επειδή αυτή δεν σηκώνει πολλές κουβέντες, τους έστειλε από εκεί που ήρθαν.