Thursday 23 October 2008

Απειλεί τον Πρωθυπουργό ο Εφραίμ;

Αυτό το οποίο δεν σας λέει το Press GR, για τη νέα επιστολή του Εφραίμ προς τον Πρωθυπουργό είναι ότι ο δικηγόρος που υπογράφει την επιστολή είναι αδελφικός φίλος του νυν υπουργού εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Εάν ρίξετε μιά ματιά στο άρθρο του ΠΡΕΖΑ TV, ίσως να καταλάβετε περισσότερα για πολλά ζητήματα, διότι εμείς πιστεύουμε πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε αυτή τη χώρα.

Δεν τα βάζουμε με τον εν λόγω δικηγόρο, διότι ο άνθρωπος εκτελεί τις εντολές του εντολέα του, Εφραίμ, αλλά θεωρούμε πως το ύφος της επιστολής είναι απειλητικό και εκβιαστικό.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μιά τέτοια απειλητική επιστολή αποστέλλεται στον Πρωθυπουργό της χώρας από ένα άνθρωπο σαν τον
κ. Κρεμμύδα, ο οποίος είναι εξαιρετικός νομικός και ηθικότατο στοιχείο.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Θέτουμε υπόψη Σας την με ημερομηνία 17 Οκτωβρίου 2008 επιστολή, που αποστείλαμε στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία διαλαμβάνονται οι προτάσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου για τη διευθέτηση του θέματος των ανταλλαγών.
Επαναλαμβάνουμε και προς Υμάς ότι οι προτάσεις μας αυτές υπαγορεύονται εκ του γεγονότος ότι η Ιερά Μονή, αν και έχει εδραία πεποίθηση για τα δίκαιά της και την δικαίωσή της από τα δικαστήρια σε Εθνικό, και αν χρειαστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, επιθυμεί να εμποδίσει όσους στοχεύουν και προσδοκούν να πλήξουν την υπόσταση και τη δράση της Ιεράς Μονής, το πρόσωπο και το πνευματικό κύρος του Ηγουμένου της Γέροντα Εφραίμ και γενικότερα το Άγιο Όρος και την Ορθοδοξία.
Η Ιερά Μονή αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν επεδίωξε αθέμιτο πλουτισμό, και οι προτάσεις της αποσκοπούν στο να απεμπλακεί το συντομότερο δυνατόν από μία κατάσταση για τη δημιουργία της οποίας ουδεμία ευθύνη φέρει.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Με τιμή
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος της
Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου
Φώτης Κρεμμύδας

2 comments:

GIORGOS said...

Κάποτε ο βασιλιάς απειλούσε τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας ότι "έτσι και αποφασίσει να πολιτευτεί ο ίδιος,θα τον κατατροπώσει".Οι έμμεσες απειλές δίνουν και παίρνουν.
Αλλά είναι ενδεικτικό πάντοτε ότι ορισμένοι φροντίζουν να ταυτίζουν τα τσιφλίκια και τους τίτλους τους με την ίδια την έννοια της Ορθοδοξίας.Και μόνο γι'αυτή του την αλαζονία,αξίζει να τον κυνηγήσουν με ξύλα οι άνθρωποι που δέχομαι ότι θέλουν να πιστεύουν σε ένα θεό.

info press said...

@@@ giorgos

Πιστεύουμε πως ο Εφραίμ, "κρατάει" και τα δύο μεγάλα κόμματα και πρέπει να υπάρχουν και videos, αλλοιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι δεν τον έχουν συλλάβει.
Το χειρότερο είναι πως ο Πατριάρχης, μετά τη Βιστωνίδα είπε και μπράβο στον Εφραίμ.