Saturday 6 March 2010

Ναι στα Μέτρα για "Αυτούς" αλλά Όχι για Μένα

Αυτή είναι η γενική διαπίστωση της δημοσκόπησης από το vima.gr...

Ναι συμφωνώ στα μέτρα αλλά όχι για μένα...

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για την ΔΕΗ... κέρδισε το μεγάλο όχι... με 85,7% των πολιτών...





Η μείωση στο μισθό και στα επιδόματα για τους Κυβερνώντες, τους Βουλευτές, τους Δικαστικούς, τους Διοικητές και τους ΟΤΑ... έχουν την συμπαράσταση των πολιτών επειδή δεν θίγονται...

Η δική μας ταπεινή άποψη είναι ότι οι περικοπές αυτές έπερεπε να είναι βαθύτερες...

Το επίδομα του κινήτρου απόδοσης των υπαλλήλων του Δημοσίου, έπρεπε να είχε καταργηθεί τελείως... διότι πολύ απλά δεν δουλεύουν... period...

Οι του Δημοσίου θα συνεχίσουν τις απεργιούλες τους... επειδή κουνιούνται οι καρεκλίτσες τους... και θα ξεκουράζονται στα σπίτια τους... διότι οι περισσότεροι δεν κατεβαίνουν στους δρόμους... όπως θα ήθελε η κ. Παπαρήγα...

Κουράγιο... στους ιδιώτες επαγγελματίες της περιοχής της Αθήνας... ας ξεχάσουν τα επαγγελματικά τους ραντεβού... θα κάνουν μιά-δυό ώρες να πάνε από το Σύνταγμα στην Σόλωνος...

Καλό ξεμπέρδεμα... Ελλάδα...

3 comments:

Anonymous said...

Έτσι όπως πάει το πράγμα, σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα πάψει πλέον να υπάρχει ως ευρωπαϊκό κράτος.

Εύστοχος είναι εξάλλου και ο τίτλος του post που ανάρτησες.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένα καταχρεωμένο κράτος-μέλος της ΕΕ πρέπει να σβηστεί από τον χάρτη της Ευρώπης και της Ευρωζώνης. Όταν εννοώ "σβήσιμο" εννοώ αφαίρεση της σημαίας της από τον ευρωπαϊκό χάρτη και επαναχάραξη των ευρω-ασιατο-αφρικανικών συνόρων.

Υπο αυτές τις συνθήκες η Ελλάς θα έπρεπε κανονικά να ανήκει στην Αφρική ή την Ασία και όχι στην Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κράτη-γουρούνια.

Και μιας και δεν θέλω να ξεφύγω από την ουσία του θέματος, θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σου για την τελευταία παράγραφο που έγραψες πιο κάτω.

Όντως πρέπει να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να φύγουν οι περίπου 10.000 κηφήνες του Δημοσίου που έστησαν αυτό το πρωτοφανές φαγοπότι με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται πολιτική βούληση. Η σημερινή κυβέρνηση δείχνει απρόθυμη να επωμιστεί το πολιτικό κόστος ενός τέτοιου δύσκολου εγχειρήματος.

info press said...

@@@ anon


Οι περικοπές έπρεπε να ήταν βαθύτερες στο βαθύ κράτος.

Κανένας Έλληνας, πλούσιος ή φτωχός, δεν μπορεί να υποχρεώνεται να πληρώνει αυτοκίνητα ας πούμε σε Μητροπολίτες ή σε Διοικητές οργανισμών ή ακόμα και σε Βουλευτές.

Η Βουλή ήταν άδεια προχτές και όμως αυτοί αποφασίζουν για τις τύχες των πολιτών και ανάθεμα αν καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν.

Που ακούστηκε κράτος να πληρώνει παπάδες ως δημοσίους υπαλλήλους;

Μέχρι στιγμής η Εκκλησία δεν έχει δείξει ίχνος ευαισθησίας για την χώρα και κοπανάει ότι δήθεν κάνει έργο, το οποίο αν ήταν πραγματικό δεν θα υπήρχε ούτε ένας φτωχός Έλληνας.

Με την αύξηση του ΦΠΑ εκτός από τα είδη πολυτελείας, δεν συμφωνούμε διότι παίρνει σβάρνα τους φτωχότερους της κοινωνίας.

Χρειάζονται πολύπλευρες ρήξεις με το κατεστημένο για να ορθοποδήσει η χώρα και αν γίνουν αυτές, η κυβέρνηση θα έχει την συμπαράσταση των πολιτών.

Την καλημέρα μας.

Anonymous said...

Αυτό δεν σου λέω τόσην ώρα;

Εκεί πρέπει να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο. Όχι μόνο στον κρατικό αλλά και στον κομματικό μηχανισμό.

Και εγώ διαφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ σε όλους τους τομείς. Αυτή η ρύθμιση πρέπει να διορθωθεί και να επανεξεταστεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Όσο για το ενδεχόμενο κατάργησής της, κουβεντούλα να μην γίνεται. Δεν μπορείς να ξεγελάσεις τόσο εύκολα τους Γαλλογερμανούς gauleiter των Βρυξελλών.

Από την στιγμή όμως που ο Γαλλογερμανικός άξονας πιέζει αφόρητα την Ελλάδα για περαιτέρω μέτρα στο άψε-σβήσε προκειμένου να σταθεί στα πόδια της και να μην καταρρεύσει σαν ετοιμόρροπο οικοδόμημα το οποίο θα μπορούσε να συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρωζώνη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν είχε άλλη επιλογή από τον ν'αυξήσει αυτόν τον φόρο κατά το ήμισυ επιβάλλοντάς τον σ'όλα τα είδη και τις υπηρεσίες.

Καλή σου εβδομάδα