Saturday 6 March 2010

Ιωάννης Μπολέτσης - Απαράδεκτη η Αίτηση Εξαίρεσης

Αντιγράφουμε την είδηση όπως δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία...
Απερρίφθη η αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας, Γιάννης Μπολέτσης, εις βάρος των τριών δικαστών του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων που τον έκριναν ένοχο για το παραδικαστικό κύκλωμα.


Κατά την έναρξη της συζήτησης του αιτήματος εξαίρεσης, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Μπολέτση, Αλέξης Κούγιας, γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί στη διαδικασία.

Κατέθεσε γνωμοδότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, λέγοντας πως σύμφωνα με αυτή, αν λάβει μέρος με την ιδιότητα του συνηγόρου, δεν θα μπορέσει να καταθέσει στη δευτεροβάθμια εκδίκαση της κύριας υπόθεσης, ως μάρτυρας κατηγορίας.

Το δικαστήριο έκρινε απαράδεκτη την αίτηση εξαίρεσης, απώντος του επιχειρηματία, ο οποίος τελικά δεν εκπροσωπείτο από συνήγορο.

Στη συνέχεια, θα έπρεπε να ανέβει στην έδρα η "παλαιά" σύνθεση του δικαστηρίου, προκειμένου να αποφανθεί επί των ποινών.

Όμως, ο εισαγγελέας της έδρας, Σπύρος Μουζακίτης, δήλωσε αποχή για λόγους οι οποίοι δεν έγιναν γνωστοί.

Στην έδρα προσήλθε νέος εισαγγελέας και το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα το πρωί.

Και μη χειρότερα...

Οι εξαιρέσεις γίνονται δεκτές γα πολύ λιγότερα...

Ο επιχειρηματίας δημόσια είχε πει στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου: "Θα σε βάλω φυλακή, αλήτη, εκβιαστή, εσύ πας να λύσεις το Παραδικαστικό; Θα τα δούμε όλα και για ποιό σπίτι ζητάς τα λεφτά που χτίζεις στην κόρη σου"...

Εν συνεχεία... διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου...

Τελικά... όποιος δεν έχει νομικές γνώσεις και ένα μάτσο δικηγόρους σαν αυτούς της φωτογραφίας... την έχει πατήσει... για τα καλά...

Κλείνουμε το post με τα λόγια του Πρωθυπουργού προς τους Ανώτατους Δικαστικούς:

Το αίτημα του πολίτη, η υπόθεσή του να κρίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα, φαίνεται να συνθλίβεται κάτω από το βάρος μιας γραφειοκρατικής αδράνειας και μιας απάδουσας για το χώρο της Δικαιοσύνης νοοτροπίας, ήσσονος προσπάθειας.

1 comment:

Anonymous said...

http://adikia-blogspot.blogspot.com/