Monday 27 April 2009

Στο Siemensistan Ιδρύεται τώρα η "Εκκλησία Α.Ε."

Με τροπολογία (και όχι με νόμο...) ιδρύεται η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Αναπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΑΝΟΕΕ Α.Ε.)" που θα αναλαμβάνει τις "ιερές" μπίζνες.


Θα λειτουργεί μάλιστα μέσα σε ιδιαίτερα ευνοϊκό θεσμικό περιβάλλον, καθώς θα έχει ως κύριο προσανατολισμό τα κοινοτικά κονδύλια και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Ειδικότερα η ΑΝΟΕΕ θα λειτουργεί με βάση τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, δεν θα υπάγεται στον δημόσιο τομέα, αλλά απλώς θα εποπτεύεται από τους υπουργούς Οικονομίας και Παιδείας.
Σκοπός της "Εκκλησία Α.Ε." είναι να αναλαμβάνει έργα "που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή κοινοτικούς ή άλλους πόρους" στους τομείς ευθύνης της Εκκλησίας της Ελλάδος ή των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου.

Θα χρηματοδοτείται και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Υπογραμμίζεται ότι η εταιρεία της Εκκλησίας της Ελλάδος απαλλάσσεται από το φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίων!


Πέρα όμως απ’ αυτό θα μπορεί να συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις, να αναλάβει τεχνικά έργα, προμήθειες ή προγράμματα ("δράσεις", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τροπολογία) προς όφελος και των ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο εξωτερικό!

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι θα αναλαμβάνει έργα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.
Επίσης μέσω της ΑΝΟΕΕ θα κινούνται και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους και τα "νομικά εξαρτήματά" τους.

Μοναδικός μέτοχος θα είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς η ΑΝΟΕΕ έχει 1 μετοχή και κεφάλαιο € 150.000.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο 5 μέλη ορίζει ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος και 2 το κράτος, ενώ προβλέπεται και θέση γενικού διευθυντή.

Σημειώνεται ότι ενώ η ΑΝΟΕΕ δεν υπάγεται στον δημόσιο τομέα, θα έχει τη δυνατότητα απόσπασης δημοσίων υπαλλήλων και δη στελεχών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, τα οποία θα μπορούν να λαμβάνουν, πέραν του μισθού τους που θα συνεχίσει να πληρώνει το κράτος, και επίδομα εξίσωσης από την ΑΝΟΕΕ.
Ευχαριστούμε Pangea

Το Info Press says...

Γιώργο Παπανδρέου τι έχεις να πεις για αυτή την αθλιότητα;

Όλη η αντιπολίτευση θα εστιάζεται στον Άρειο Πάγο και οι παπάδες θα χορεύουν στις πλάτες των πολιτών;

Αυτό δεν είναι πραξικόπημα των παπάδων που έγινε πάνω στο πραξικόπημα του Σανιδά;

Ο Κώστας Καραμανλής φωνάζει δεν έχουμε χρήματα και φταίει το ΠΑΣΟΚ για όλα, αλλά ψηφίζει τροπολογίες υπέρ των παπάδων ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τις αλητείες του Εφραίμ.

Η δήθεν ανεξιθρησκεία σας έλλειπε... που πάντα περνάει από τον εκάστοτε Μητροπολίτη σας!!!

Η πολιτική και των δυό σας είναι κατάπταιστη και είναι ζήτημα χρόνου πριν οι πολίτες σας πάρουν με τις πέτρες!!!

2 comments:

Politicarios said...

Ελπίζω η ερώτηση προς τον πρόεδρο του πασοκ να ήταν ρητορική...!
και αυτό γιατί,όταν ο "απληθώριστος" ήθελε να τελειώνει με τις ταυτότητες έδωσε το αφορολόγητο και την κατύχηση του δημοτικού απλά και ωραία...
Τώρα από αυτό κρίνει κανείς και τη σχέση εκκλησίας-κράτους και το μέλλον αυτής με τον νέο ηγέτη-ποδηλάτη της ψαροκώσταινας.
Δεν αδικώ την εκκλησία.Κάθε κοινωνική ωντότητα και μάλιστα τέτοιου χαρακτήρα αρχικά επιθυμεί και επιδιώκει την επιβίωση της, που το αστικό (ας πούμε ότι έχουμε τέτοιο) κράτος επιβάλλει και με όρους οικονονικούς -βλ. την ίδια την ανάρτηση για τη σύσταση της εταιρίας "ΑΝΝΟΕ"- και στη συνέχεια την αναπαραγώγη της --> "Χριστιανική αγωγή"

Τώρα για τους πολίτες και τις πέτρες : "...ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλλέτο..." [δεν θυμάμαι με πόσα λάμδα γράφεται-ποτέ δεν ήμουν καλός στα αρχαία :D]

info press said...

@@@ Politicarios


Ο "απληθώριστος" έχει τις ψήφους να περάσει και μπουλντόζα μέσα από τη Βουλή.

Η αντιπολίτευση όμως δεν πρέπει να δείξει την αντίθεση της;

Γιατί πληρώνονται;

Η εκκλησία στην Ελλάδα πάντως, δεν επιδιώκει μόνο την επιβίωση της.
Άλλες είναι οι βλέψεις της.