Wednesday 20 October 2010

Μας Τελείωσε η "Πράσινη Ανάπτυξη" στον Αστακό

Διαβάσαμε στην Ελευθεροτυπία για το goodbye του Qatar στον Αστακό...

Ευτυχώς που τελείωσαν με αυτό το "μέγα έργο"...

Κάπου τα χάλασαν στην τιμή με τους Ιταλούς...

Μία παράγραφος μας "εντυπωσίασε"...


"Σημειώνεται ότι το αέριο παράγωγο πετρελαίου χρησιμοποιείται για οικιακή χρήση σε χώρες όπως η Συρία, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, το Πακιστάν κ.λπ. Δεν χρησιμοποιείται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις ΗΠΑ"...

Διαβάστε τα υπόλοιπα... ώστε να εντυπωσιαστείτε με την προχειρότητα που όχι απλώς ξεπουλάνε... αλλά τι είδους "πράσινη ανάπτυξη" θα έφερναν στην χώρα...

Θολή Επένδυση με Γκρίζες Συμφωνίες και Θεαματική ΚΑΤΑΡρευση

Λευκή Ψήφος - Προσμετράται ή Όχι;

2 comments:

Anonymous said...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

Η «πράσινη» επένδυση ήταν μαύρη από όλες τις απόψεις. Οι θέσεις εργασίας ανύπαρκτες , το τοπικό όφελος το ψάχνουμε ακόμα.Μια αρπαχτή των «κολλητών» βαφτίστηκε εθνικό όφελος και η μετατροπή του Αστακού σε Σεβέζο ονομάστηκε ανάπτυξη.
Η τοπική κοινωνία έδειξε αντιστασιακά αντανακλαστικά για άλλη μια φορά και τώρα εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν είναι οι πολιτικοί παράγοντες που μέχρι τώρα ή σιωπούσαν (στην καλύτερη περίπτωση) ή έταζαν θέσεις εργασίας (στη χειρότερη περίπτωση).
Η Κίνηση Πολιτών Αστακού (μαζί με την Κίνηση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας) πρώτη και εξαρχής κατήγγειλε και αποδόμησε όλη την κυβερνητική επιχειρηματολογία.
Φανέρωσε όλη την αλήθεια και έκτισε το ευρύτερο μέτωπο αποτροπής της επένδυσης.
Πανηγυρίζουμε τη νίκη μας αλλά στεκόμαστε προβληματισμένοι μπροστά στην ανοιχτή πληγή του Πλατυγιαλιού.
Ο αγώνας θα δικαιωθεί όταν αρθεί η τελευταία τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΝΑΒΙΠΕ, όταν το λιμάνι λειτουργήσει ως διαμετακομιστικό κέντρο Ευχαριστούμε εκείνους τους λίγους (επιστήμονες, δημοσιογράφους, πολιτικούς) που βοήθησαν να πάρει έκταση το θέμα.

info press said...

@@@ anon



Καλώς που χάλασε το deal, το ψάξαμε λίγο το θέμα μετά που το είδαμε στην Ελευθεροτυπία και είναι αρκετά επικίνδυνο αυτό το αεροπετρέλαιο.

Με δεδομένο ότι η χώρα είναι σεισμογενής, θα το σκεφτόμασταν πενταπλά πριν το αγοράζαμε για οικιακή χρήση.