Wednesday 21 July 2010

Λώρη Κέζα - Εισαγγελέας να Συλλάβει τον Εκβιαστή

Το 2009 έλεγε για τον Γιώργο Παπανδρέου και το ταξίδι του στο Λονδίνο...

Σήμερα αναφέρεται στα κατακάθια της ενημέρωσης... και "μιά ανυπόστατη πληροφορία για μια πολιτική διασημότητα" που έκανε τον γύρο της μπλογκοσφαίρας...

Δεν έχουμε κάνει θητεία στην Πυθεία...


Και δεν μπορούμε να καταλάβουμε σε ποιόν πολιτικό αναφέρεται η κ. Κέζα... αλλά ούτε και ποιός είναι ο "χολερικός μπλόγκερ" που είναι "γνωστός εκβιαστής"...

Η κ. Κέζα έχει μπερδέψει τις έννοιες... blogger... και δημοσιογράφος που το παίζει blogger...

Οι δημοσιογράφοι που δεν γράφουν επώνυμα... δεν είναι bloggers... χρησιμοποιούν όμως το μέσον και πυκνά-συχνά... εκβιάζουν... πολιτικούς... ή επιχειρηματίες.... κάποιες φορές με την ιδιωτική τους ζωή...

Η ΕΣΗΕΑ... κακώς κάνει ότι δεν καταλαβαίνει... αλλά βλέπεις κ. Κέζα δεν θέλει να καθαρίσει το σπίτι της που βρωμάει...

Συνεχίζει η κ. Κέζα ότι: "δεν ξέρουμε τι μεσολάβησε, δεν υπονοούμε τίποτε αλλά αξίζει να επισημάνουμε τη σύμπτωση. Το μπλογκ όχι μόνο εξαφάνισε τις συκοφαντίες αλλά πολύ πρόσφατα ανέβασε ένα κείμενο κολακευτικό για την πολιτική διασημότητα"...

Ναι πολύ μεγάλη σύμπτωση κ. Κέζα... σαν να μην ξέρεις την αλητεία που κυκλοφορεί στην "δημοσιογραφία"... αλλά και στην πολιτική...

Πάντως... θα κοιμάστε όλοι ήσυχα... που αποκαταστάθηκε η "πολιτική διασημότητα"...

Λίγο πιο κάτω γράφει η κ. Κέζα... "ο συγκεκριμένος γνωστός εκβιαστής του Διαδικτύου"...

Καλή μας κ. Κέζα... όταν ξαναγράψεις για τον "χολερικό μπλόγκερ"... να έχεις το θάρρος να τον ονομάσεις... ή να προσθέσεις την λέξη "δημοσιογράφος"... διότι αν δεν κάνεις κανένα από τα δύο...

...Αυτό το Blog... θα σου κάνει δώρο μιά Αγωγή για συκοφαντία... για τον απλούστατο λόγο... ότι ενώ γνωρίζεις ποιός είναι ο εκβιαστής... τον αποκρύπτεις... πράγμα που σημαίνει ότι συγκαλύπτεις εγκληματικές ενέργειες... ενώ την ίδια στιγμή συκοφαντείς αθώους bloggers... που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση... με το δημοσιογραφικό συνάφι...

Την καλημέρα μας κ. Κέζα...

Σημείωση: Υπάρχει ένας Εισαγγελέας να ζητήσει κατάθεση από την κ. Κέζα για το ποιός είναι ο συγκεκριμένος γνωστός εκβιαστής του Διαδικτύου... και να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες;

Δολοφονία Γκιόλια - Ονομαστοκοποίηση των Blogs
Troktiko - Να Γίνει Άρση του Απορρήτου
Η Λώρη Κέζα για τον Γιώργο Παπανδρέου

8 comments:

Anonymous said...

Info Press απο όταν άρχισες να γλύφεις το Πασόκ και τον χαζοβιόλη ΓΑΠ έπεσες 600.000 θέσεις στο alexa.Τυχαίο;Δέν νομίζω..

info press said...

@@@ anon


Σώπα βρε άσχετε, δεν σε συμφέρει ο τίτλος που βάλαμε;

Επειδή είσαι slow... και ίσως να μην καταλαβαίνεις Ελληνικά... επαναλαμβάνουμε για να το καταλάβεις καλά...

Sorry... Τα άσχετα σχόλια θα σβήνονται... ο χρόνος μας είναι περιορισμένος.

tzonakos said...

Aπ οτι διάβασα, πράγματι η σύγχυση υπάρχει ακόμα.
Δηλαδη ο απλός μπλόγκερ κινδυνεύει να θεωρηθεί το ίδιο και να αντιμετωπιστεί ετσι, με αυτόν που εξυπηρετεί σκοπούς άλλων ή και του ιδίου, χρησιμοποιώντας και την ελεύθερη έκφραση μέσω ιστοσελίδων τύπου μπλογκ, δηλ. ελεύθερες και χωρίς απαραίτητα την διάθεση ονοματεπωνύμου.
Ο απλός μπλόγκερ επίσης δεν θέλει συνήθως να δίνει τα στοιχεία του, αλλα να εκφράζεται ελεύθερα με ενα ψευδώνυμο.
Δεν ειναι το όνομα που κάνει τη διαφορά, αλλα αυτά που γράφεις ειναι που σε κάνουν αξιόπιστο η όχι.
Πολύ φοβάμαι οτι οι προσπάθειες για νόμους για τα μπλογκς θα ειναι άγαρμπες και άδικες και θα καταστρέψουν τις ελεύθερες φωνές, που στην τελική δεν ασχολούνται όλες με τα πολιτικά και τα παρασκήνια και τους ανθρώπους πίσω απο τις βιτρίνες.
Εγω για παράδειγμα, αν διαβάσει κανεις οσα γράφω τα πεντέμισι χρόνια που ειμαι στα ελληνικά μπλογκς, ασχολούμαι με διάφορα θέματα, σε μια κλασσική μάλλον μορφή blogging παρά σε μιά τύπου παραπολιτικής, παρασκηνίου, τρωκτικών και άλλων αυριανικών σελίδων που αυτοαποκαλούνται "μπλογκς" κι εχουν και θαυμαστές κάτι αχαρακτήριστους τύπους.
Δεν επιδιώκω δημοσιότητα, ουτε επισκεψιμότητα, ούτα alexa και τέτοια.
Και δεν βρίζω.
Οποιος με διαβάζει το ξέρει αυτό, δεν γράφω άσχημες εκφράσεις γιατι δεν ειμαι εγω ετσι, απλα λεω αυτο που θελω να πω επειδη εγω θέλω να το πώ και ισως να το μοιραστώ.
Δεν ειμαι ειδησεογραφικού τύπου μπλόγκερ ουτε τύπου "Μάκης" - κλειδαρότρυπα - ρουφιανιά - ξεκατίνιασμα.
Γιατι εγω λοιπον να αντιμετωπιστώ στο μέλλον το ίδιο με κάποιους άλλους ; Αδικο δεν ειναι ;

Οσο για την Κέζα, αρνούμαι να ασχοληθώ με επ αμοιβή γράφοντες κατευθυνόμενα δημοσιεύματα με ενα σωρό υπονοούμενα. Αυτο δεν ειναι δημοσιογραφία ακριβώς ... ε ;
Τωρα αν η κάθε Κέζα εχει κι ενα, δύο μπλογκς και γράφει με ενα ψευδώνυμο, ε ας γράφει, αρκει να μην μπλέκει τις δύο προσωπικότητες.
Ενας δημοσιογράφος δεν ειναι ανήθικο να ειναι και μπλόγκερ, αρκει το ενα να διαχωρίζεται σαφώς απο το άλλο. Η δημοσιογραφία τύπου blogging ή το ανάποδο δεν ειναι κακό, μα οσο σε φιλοξενεί ο χώρος των μπλογκς, πρέπει να εισαι περισσότερο σε κανόνες blogging. Σωστά ;

info press said...

@@@ tzonakos


Οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ποιοί συνάδελφοι τους έχουν τα tabloid Blogs.

Η φασαρία κατά των Blogs είχε αρχίσει με τον Καψαμπέλη, αν θυμάσαι.

Έκτοτε δημιουργήθηκαν Blogs από "ανερχόμενα αστέρια" με αποτέλεσμα να βγάζουν τα μάτια τους μεταξύ τους, για τα μάτια της Alexa.

Η Alexa κατάντησε ο "θεός" τους για ευνόητους λόγους.

Οι επιχειρηματίες των παραδοσιακών εφημερίδων κατάντησαν μικροπωλητές για DVD, διότι η αναγνωστικότητα τους έπεσε κατακόρυφα με το Internet.

Η μανία τους γενικώς κατά των Blogs, υπάρχει διότι μειώνεται η δική τους δύναμη στο Internet.

Όμως όποιος πιστεύει ότι θα κοντρολάρει το Internet χρειάζεται ψυχίατρο.

Ο Υπουργός Καστανίδης είπε ότι δεν έχει πρόθεση να φτιάξει νόμο και ότι δεν διαχωρίζει τους δημοσιογράφους από τους απλούς Bloggers.

Το ζήτημα όμως είναι τι μπορεί να κάνει η ΕΣΗΕΑ, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα κάνουν τίποτα όσο συγκαλύπτουν τα "σκουπίδια-δημοσιογράφους-bloggers".

Ο Σόμπολος θα συνεχίσει να λέει τις συνήθεις βλακείες για τους "μάχημους ερευνητές δημοσιογράφους" καιας γνωρίζει ποιός είναι ποιός.

Σε διαβάζουμε και σε σεβόμαστε ιδιαίτερα διότι σε κάθε post φαίνεται η ευπρέπεια.

Να είσαι καλά Τζονάκο.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_21/07/2010_1292246

tzonakos said...

Ευχαριστώ και χαίρομαι γιατι και το info-press μου αρέσει.
Δεν ξερω αν θα γινόμουν ενας καλός δημοσιογράφος, μα αν και την "καθημερινή" αποφεύγω να τη διαβάζω εδω και λίγους μήνες εξ αιτίας μερικών εξοργιστικά παραπλανητικών άρθρων, σίγουρα κατευθυνόμενων ( για θέματα που γνωρίζω καλά ), ωστόσο θα ηθελα να αρθρογραφώ ετσι οπως ο κ. Παπαδημητρίου στο λινκ που δίνεις.
Στα μπλογκς βρίσκει κανείς άρθρα τόσο καλογραμμένα, όπως αυτο του κ. Παπαδηημητρίου και εδω και καιρό εχει αναρωτηθεί η κοινωνία αν τα μπλογκς ή γενικά αν θες η διαδικτυακή έκφραση/συγγραφή, μπορεί να ξεπεράσει την κλασσική δημοσιογραφία.
Δεν νομίζω οτι πρέπει ομως κανείς να φοβάται κάτι όσο ο μπλόγκερ παραμένει μπλόγκερ σεβόμενος την άτυπη δεοντολογία και ηθική και όσο ο δημοσιογράφος παραμένει ταγμένος στην έρευνα, τεκμηρίωση, ενημέρωση.
Ειναι δύο πράγματα διαφορετικά, μα όπως έλεγε κι ενας μπάρμπας μου, το θέμα ειναι σε ποιον απευθύνονται.
Πολύ σωστό.
Εχει σημασία ποιός ειναι ο ακροατής σου ( ο αναγνώστης σου εν προκειμένω ), αν αυτός ξέρει να διαβάζει σωστά, να κρίνει νηφάλια και καθαρά.

Αυτον το Σόμπολο γιατι δεν τον συμπαθώ με λές ;;; Πάντα πίστευα οτι άλλο σκέφτεται και άλλο λέει ...

info press said...

@@@ tzonakos



Να αρχίσω από το τέλος;

Ο Σόμπολος πετάει ένα "γμτ" από το κανάλι του και νομίζει ότι έτσι γίνεται πιο προσιτός και ανθρώπινος, αλλά λίγοι τον καταλαβαίνουν... lol

Συμφωνούμε ότι υπάρχουν πολλά καλογραφημένα άρθρα στα Blogs και χειρίζονται την γλώσσα θαυμάσια.

Η σημερινή εξουσία δεν φοβάται τα Blogs, οι προηγούμενοι είχαν μανία κατά των Blogs.

Οι πολιτικοί προκαλούν γενικώς με την συμπεριφορά τους και κοίτα πόσα οικονομικά σκάνδαλα (85 κινητά ένας υπουργός) μαθεύτηκαν αφού έφυγαν από την εξουσία.

Όπως λες είναι σε ποιούς απευθύνεται ο κάθε Blogger και τι ποιότητα ζητάνε οι πολίτες.

Ώρες-ώρες απαγοητεύομαι πολύ διότι το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό.

Κοίτα να δεις τι ψάχνουν οι χρήστες

http://blogs.sync.gr/#tab3

tzonakos said...

Το επίπεδο πράγματι δείχνει χαμηλό οταν βλέπεις τέτοια στατιστικά, όμως δεν ειναι αυτη η αλήθεια ολόκληρη.
Για παράδειγμα μπορεί ενας πολυ καλός αρθρογράφος ή μπλόγκερ ή γενικά χρήστης του διαδικτύου, να κάνει αναζητήσεις περι Τζούλιας, ετσι για πλάκα ή επειδή εχει πάθος με το σεξ ή απο απλή περιέργεια.
Ειχα παρατηρήσει παλιότερα ενα άλλο στατιστικό :
Οι άντρες μπλόγκερς δέχονταν περίπου 25% λιγότερες επισκέψεις απο όσες τα μπλογκς γυναικών ...
Αν άνοιγα ενα μπλογκ με όνομα "Μαρκησία" κι ενα ψευδώνυμο γυναικείο, αυτο θα δεχόταν σε βάθος εξαμήνου, ενα +25% περισσότερες επισκέψεις απο ενα ίδιο άλλο με όνομα "Μάρκος" και αντρικό ψευδώνυμο.
Αυτο συμβαίνει λόγω του οτι οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερο το διαδίκτυο απ οτι οι γυναίκες αλλα και το οτι 'ψάχνονται' περισσότερο, you know for what.

Δεν νομίζω οτι θα βρούμε περισσότερες αναζητήσεις χρηστών περι της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ή για λήμματα όπως "Σόμπολος" ( LOL ), "Μπιρμπιλή", "υπάλληλοι Βουλής" και άλλα.

Ουτε καν περισσότερα σχόλια στα εξαιρετικά άρθρα στα μπλογκς απ οτι σε σαχλαμάρες του τύπου "ξυπνησα στραβά σήμερα".
Δεν μπορείς να δεις πχ πόσοι διαβάζουν αυτην εδω την ωραία κουβέντα που κάνουμε εδω εμείς, και δεν αφήνουν σχόλια.
Μην ξεχνάμε οτι εχουν μπει και τα facebοοk και twitter και η επικοινωνία εχει μοιραστεί σε σημείο να δείχνουν τα μπλογκς μιά φθίνουσα πορεία.
Ομως το blogging ειναι κατι που το κάνεις κυρίως επειδη σου αρέσει και σε εκφράζει και οχι επειδή δεν εχεις αληθινή ζωή και θες να την υποκαταστήσεις εδω μεσα.
Και αυτη ειναι μία ακόμα αλήθεια του Ιντερνετ, δυστυχώς πολύς κόσμος δεν εχει καλή πραγματική ζωή και ξεσπάει εδω βγάζοντας ενα κάρο απωθημένα και δείχνοντας οτι φταίνε όλοι οι άλλοι και καθόλου οι ίδιοι, φτάνοντας σε σημείο να βρίζουν και να κάνουν hate blogging εναντίον άλλων μπλόγκερς επειδή απλά τους φταίνε άλλοι για τα στραβά τους.
Οσοι παραμένουν με καθαρό μυαλό, ειτε ειναι δημοσιογράφοι ειτε απλά μπλογκερς αποτελούν το καλό κομμάτι και συνεισφέρουν θετικά.
Δες ΕΔΩ ενα καλό άρθρο ενος απο τους μπλόγκερς που εκτιμώ.
Θα μπορούσε να ειναι άρθρο σε εφημερίδα το κείμενο του.

Tην καλημερα μου :)

info press said...

@@@ tzonakos


Εξαιρετικό το post που πρόσθεσες ως link και θα το προσθέσουμε στο δικό μας post για τον αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αυτό που αναφέρεις για την ονομασία ενός Blog παίζει μεγάλο ρόλο στα clicks που πολλοί επιδιώκουν.

Το Internet όμως δεν δημιουργήθηκε για να ασχολούνται με το you know what, αλλά ούτε με το hate blogging, που δυστυχώς γίνεται καθημερινά.

Αν το δούμε στην σωστή του διάσταση, όπως κάνεις εσύ και χιλιάδες άλλοι, είναι η επανάσταση της μόρφωσης ενός αυτοδίδακτου πολίτη.

Γνωρίζουμε άνθρωπο στην Νότιο Αφρική, που έκανε διδακτορικό, βασισμένο στις πληροφορίες που συνέλεξε από το Internet.

Ο άνθρωπος αυτός ζούσε σε παράγκα, αλλά με την βοήθεια ενός γιατρού που τον προώθησε, με δώρο ένα laptop και ελάχιστα μαθήματα στον χειρισμό, έγινε καθηγητής.

Να περάσεις καλά το Σ/Κ.