Monday 22 June 2009

Ελεύθερος Τύπος - Τέλος Εποχής

Η ανακοίνωση λιτή και με νόημα, για όποιον αντιλαμβάνεται.




Ο Ελεύθερος Τύπος, έπρεπε να χρηματοδοτείται καθημερινά, για να υπάρχει.

Η παρακάτω παράγραφος είναι ξεκάθαρη.

"Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων."

Οι παρανοήσεις είναι η διαπλοκή.

Πρόσφατα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αναφερθεί στην ομηρία των ΜΜΕ.

Μάλιστα είχε ματαιώσει και μία συνέντευξη στο ΒΗΜΑ.

Εκ των υστέρων και μετά την διαπλοκή των τριών μεγάλων εφημερίδων την οποία ζήσαμε με το Μουσείο της Ακρόπολης και την επίσκεψη του Tayyip Erdoğan, πολύ καλά έκανε και έκλεισε ο Ελεύθερος Τύπος.

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα και δεν είναι δυνατόν να συντηρηθούν τόσα πολλά ΜΜΕ, δίχως την παραπάνω διαπλοκή των εξουσιών.

Οι υπόλοιποι διαπλεκόμενοι το έρριξαν στην 24ωρη απεργία για "συμπαράσταση" των εργαζόμενων που θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Ας μην γελιόμαστε, η απεργία δεν έγινε για συμπαράσταση στους εργαζόμενους, αλλά για να ενταθεί η διαπλοκή και να πέφτει χρήμα από την εκάστοτε κυβέρνηση...., ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιζητεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

No comments: