Saturday 25 September 2010

Θεόδωρος Πάγκαλος - Οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Μοχθούν

Η μονιμότητα καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών...

Το Δημόσιο διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει...

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι...

Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι...

Τάδε έφη ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης... κ. Θεόδωρος Πάγκαλος... στο MEGA... και συμφωνούμε απόλυτα... με κάθε λέξη του...

Ποιός όμως ψήφιζε και ψηφίζει άχρηστους ή φασιστικούς ή συγκρουόμενους νόμους... και τις περισσότερες φορές δεν αντιλαμβάνεται καν τι ψηφίζει;

Ποιός συνεχίζει να μεγαλώνει το κράτος ή να κάνει επί πλέον προσλήψεις;

Με ποιά λογική διατηρούν γραφεία στην Βουλή οι πρώην Πρωθυπουργοί και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής...

Που βρίσκουν το θράσσος... και διορίζουν υπαλλήλους ακόμα και σήμερα;

Η Κάρτα του Πολίτη = State of the Art Surveillance
Διαταγή Πληρωμής για €31 = Είσοδος στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ
Ευτυχώς Τελείωσε και το Thriller της Νέας Κυβέρνησης

4 comments:

tzonakos said...

Εδω και τώρα ιδιωτικοποίηση της Βουλής.

* υγ. επιμένεις οτι όλοι οι δημ.υπάλληλοι ειναι άχρηστοι χαραμοφάηδες.
Μήπως οταν γενικεύουμε, τότε αδικούμε κάποιους ;
Με την ίδια λογική όλοι στον ιδιωτικό τομέα είναι τέλειοι, όλοι οι παπάδες ειναι λαμόγια και όλοι οι δικαστές ειναι διεφθαρμένοι, ναι ;

info press said...

@@@ tzonakos


Σαφώς και υπάρχουν διεφθαρμένοι στον ιδιωτικό τομέα.

Σίγουρα οι παπάδες δεν έχουν δουλειά να πληρώνονται από το κράτος.

Στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι η γενίκευση, διότι όπως και να το δούμε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι οικονομικά ασύμφορος σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας.

Δεν γίνεται δηλαδή στο εξωτερικό να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες με το 1/3 των υπαλλήλων και οι Έλληνες να αγκωμαχούν σε κάθε υπηρεσία που απευθύνονται.

Όσον αφορά την διαφθορά και μιά και αναφέρεις τους Δικαστές, γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας τι συμβαίνει στα Δικαστήρα και όμως σιωπούν.

Αυτοί που σιωπούν είναι χειρότεροι από τους διεφθαρμένους, διότι αποδέχονται την διαφθορά των συναδέλφων τους εις βάρος της κοινωνίας.

tzonakos said...

Σωστά.
Τωρα διαφωνούμε λιγότερο :)

Το πρόβλημα με τον Δημόσιο Τομέα ειναι κυρίως οργανωτικό. Οταν η οργάνωση και η -επακόλουθη- νοοτρπία ειναι τέτοια που σου επιτρέπει ως εργαζόμενος να την κοπανάς, να λουφάρεις ή να τρέχεις τη δουλειά σου με ρυθμό χελώνας, τότε αυτο θα κάνεις.
Ξέρω ενα σωρό περιπτώσεις ανθρώπων που ήθελαν να βγάζουν δουλειά σε Δημόσιο και βρήκαν αντιμέτωπους τους συναδέλφους τους που επιθυμούσαν ρυθμό εργασίας Jack Daniels.
Ξέρω επίσης ενα σωρό άλλες περιπτώσεις όπου ο διορισμένος απο τον μπάρμπα βουλευτή συνάδελφος έκλεβε την εργασία άλλων και την παρουσίαζε ως δική του και αυτο συνέβαινε ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα ( κυρίως ).

Τωρα για το θέμα που τίθεται αν ο Δημ.Τομέας παράγει έργο, διαφωνώ ως προς τον ορισμό της έννοιας "παραγωγή".
Αν εννοούμε ως παραγωγή, αυτό που αφήνει μέγα κέρδος σε κάποια αφεντικά, τότε δεν παράγει, ομως μήπως εξ ορισμού το Δημόσιο υπάρχει για να εξυπηρετεί κυρίως και όχι για να παράγει τέτοιου είδους κέρδος ;
Ας στο σκεφτούμε λιγάκι αυτό.

info press said...

@@@ tzonakos


Δεν είναι οργανωτικό το ζήτημα Τζονάκο, αν και η ανοργανωσιά είναι λέξη Ελληνική.

Οι υπάλληλοι είναι υπεράριθμοι και δεν γίνεται ο αριθμός τους, να συντηρηθεί από τους υπόλοιπους φορολογούμενους πολίτες.

Η παραγωγή έργου είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι κατάντησαν οι δυνάστες του πολίτη, που τους πληρώνει και αδρά και με γρηγορόσημο.

Και σίγουρα υπάρχουν οι υπάλληλοι που συμπεριφέρονται ευπρεπώς στους πολίτες, αλλά δυστυχώς είναι η εξαίρεση καιόχι ο κανόνας.