Saturday 10 April 2010

Lech Kaczyński - Αεροπορικό Δυστύχημα

Νωρίς το πρωί σκοτώθηκε ο Πρόεδρος της Πολωνίας... ο οποίος είχε εκλεγεί το 2005 και στην πρώτη του ομιλία είπε:

"Η επανίδρυση του κράτους θα είναι το πρώτο μέλημα μας. Θα πατάξουμε τις παθογένειες όπως είναι η εγκληματικότητα, η διαφθορά και ο παράνομος πλουτισμός που δηλητηριάζει την δημόσια ζωή και δεν επιτρέπει στο κράτος να διασφαλίσει την κοινωνική πρόνοια, την υγεία και την οικονομική ανάκαμψη."

1 comment:

Anonymous said...

Η αεροπορική τραγωδία στο Σμολένσκ της Ρωσίας θα είχε αποφευχθεί εάν η Πολωνία εφάρμοζε τους διεθνείς κανόνες προφύλαξης για τη μεταφορά αξιωματούχων στις πτήσεις των αεροσκαφών της, κάτι που πολύ κακώς έπραξε.

Η απώλεια, πέραν του ιδίου του Πολωνού προέδρου, ενός τόσο μεγάλου αριθμού πολιτικών και στρατιωτικών ανώτατων αξιωματούχων κατά τη συντριβή του αεροσκάφους στο Σμολένσκ, οφείλεται στο γεγονός ότι η Πολωνία δεν εφαρμόζει τους κανόνες που ισχύουν διεθνώς.

Οι περισσότερες μεγάλες χώρες της Δύσης έχουν υιοθετήσει κανόνες που απαγορεύουν, για παράδειγμα, στον πρόεδρο να ταξιδεύει μαζί με τον πρωθυπουργό ή αντιπρόεδρό του καθώς και τη συγκέντρωση πολλών αξιωματούχων του γενικού επιτελείου στο ίδιο μεταφορικό μέσο. Παρόμοιους κανόνες εφαρμόζουν μάλιστα και πολλές πολυεθνικές εταιρείες.

Για την ώρα η Πολωνία μένει προσωρινά ακέφαλη ενώ χρέη προσωρινού προέδρου ασκεί ο πρόεδρος της Βουλής Μπρονισλάβ Κομορόφσκι μέχρις ότου προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου που θα διαδεχθεί τον εκλειπόντα.