Wednesday 14 April 2010

Laptop Quake Catcher - Οι Σεισμοί στο Laptop

Θέλετε να λάβετε μέρος και να καταγράψετε σεισμούς στο Laptop;

Το Πανεπιστήμιο του Stanford δημιούργησε ένα πρόγραμμα που καταγράφει τους σεισμούς...



Αν θέλετε να λάβετε μέρος, μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα από ΕΔΩ... και καλή επιτυχία...

2 comments:

Anonymous said...

Καιρός ήταν να κυκλοφορήσει ένα πολύ χρήσιμο gadget για φορητούς Η/Υ για την καταγραφή οποιασδήποτε σεισμικής δραστηριότητας. Το εν λόγω λογισμικό θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο για την πρόβλεψη και άλλων γεωλογικών φαινομένων όπως για παράδειγμα τις ηφαιστειακές εκρήξεις.

Και μιας και μιλάμε για ηφαιστειακές εκρήξεις, θα σου πρότεινα να αναρτήσεις ένα post για τα δραματικά γεγονότα στην Ισλανδία, όπου από τις 14/04 βρυχάται το ηφαίστειο Eyjafjallajökull.

Το συγκεκριμένο ηφαίστειο έχει προκαλέσει ένα black-out στις αερομεταφορές εξαίτιας της τέφρας από την οποία σχηματίστηκε ένα πυκνό μαύρο νέφος που σκέπασε τη μισή Ευρώπη. Χιλιάδες αεροπορικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια οικονομική ζημιά στις αεροπορικές εταιρείες.

Ακόμα χειρότερα θα ήταν τα πράγματα εάν ξυπνούσε το γειτονικό ηφαίστειο Katla, που θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον κόσμο.

Μπορεί το σχόλιο να ξεφεύγει λίγο από την ουσία του θέματος, παρόλα αυτά το Laptop Quake Catcher θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την πρόβλεψη των ηφαιστειακών εκρήξεων.

Καλή σου εβδομάδα.

info press said...

@@@ anon


Υπάρχει αρκετή πληροφόρηση για το θέμα φίλε.

Η Κυριακή μας αφιερώνεται πάντα στην μουσική στο www.jamendo.com

Προτιμάμε δε Γάλλους συνθέτες κλασσικής με πιάνο.

Καλό βράδυ να έχεις.