Thursday 29 April 2010

Αντώνη Μην Υποτιμάς τον Γιώργο & τον Πολίτη

Εχθές παρακολουθήσαμε όλη την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον Καλλικράτη...

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σχεδόν ο μοναδικός που κρατούσε σημειώσεις όλη την διάρκεια της ομιλίας του Γιάννη Ραγκούση...

Ίσως να αναρωτηθείτε, δεν μπορούσε ο Ραγκούσης να του στείλει με email την ομιλία και να την έχει διαβάσει από πριν;




Κατ' αρχήν πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο George δεν διαβάζει απλώς... αλλά μελετάει...

Τις προηγούμενες ημέρες προσπαθούσε να κατευνάσει την κ. Δωροθέα (Merkel) της Γερμανίας, όχι μόνο για την ζημιά που έκανε στην Ελλάδα...

Όπως αναφέρει το Spiegel εδώ (Αγγλικά) οι πολιτικά υποκεινούμενοι δισταγμοί της έθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο το νόμισμα του €, που εμείς θεωρούμε ότι αν η Merkel συνεχίσει έτσι, το νόμισμα δεν θα υπάρχει σε 5 χρόνια...

Μιά και ο λόγος στους πολιτικά υποκεινούμενους... η Πορτογαλλία εχθές έλαβε την ίδια μεταχείρηση από τους διεθνείς κερδοσκόπους...

Τα Πορτογαλλικά spreads πήγαν κατά διαόλου και αυτή ήταν μόνο η αρχή... τα χειρότερα έρχονται...


Η διαφορά όμως του πολιτικού σκηνικού μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλλίας είναι τεράστια...

Εκεί η αντιπολίτευση δεν κοίταξε να κερδίσει φτηνούς πολιτικούς πόντους για να την βγει στον κ. José Sócrates...

Η ευμάρεια της χώρας τους είναι υπεράνω της πολιτικής επιβίωσης της αντιπολίτευσης...

Η Ελλάδα έχει την ατυχία να έχει μιά αντιπολίτευση... που φέρνει αντιρρήσεις για να κερδίζει φτηνά πολιτικά οφέλη...

Η δημόσια εμμονή του κ. Αντώνη Σαμαρά κατά του ΔΝΤ... ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για μια χρεωκοπημένη οικονομία και το κόμμα του όπως και η κυβέρνηση Σημίτη πριν την κυβέρνηση Καραμανλή... φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάντια της χώρας... δεν ακουγόταν ιδιαίτερα ευχάριστα ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Αμερική...

Η λέξη "κατάντια" δεν αναφέρεται μόνο στα οικονομικά μεγέθη... αλλά σε όλη την εικόνα μιάς διεφθαρμένης κοινωνίας... όπου τα επιτήδεια κομματικά λαμόγια (κομματόσκυλα από όλα τα κόμματα) ροκανίζουν την καθημερινότητα του απλού πολίτη παντού και σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα...

Αν ο κ. Αντώνης Σαμαράς υποτιμήσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου (που από εδώ και πέρα θα ασχοληθεί με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις) αλλά και τον απλό πολίτη που καταδυναστεύεται από τα κομματικά λαμόγια όλων των ειδών... θα αποτύχει παταγωδώς...

Αντίθετα έχει πολλά να κερδίσει αν ο ίδιος ξεφύγει από τα στενά κομματικά του και προτείνει την τιμωρία όσων καταλήστεψαν το κράτος με αλόγιστες σπατάλες... και τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί...

Μακάρι να γινόταν να τιμωρηθούν όλοι... αλλά αυτό δεν γίνεται διότι ο κ. Κώστας Καραμανλής φρόντισε για την παραγραφή κάποιων αδικημάτων... και τότε ο κ. Σαμαράς δεν είχε γνωστοποιήσει τις αντιρρήσεις του...

9 comments:

tzonakos said...

Οποιαδήποτε σύγκριση γιώργου με Αντώνη ειναι τουλάχιστον ατυχής.
Κάποιος τυ ειπε οτι για να κάνει αντιπολίτευση πρέπει να βρίσκει συνεχώς πράγματα να λεει "οχι" μπας και πάψει η παπαρρήγα να λέει "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ειναι τα ίδια" κι οταν βγεί εξουσία ( ;;; ) να καμώνεται πως ειναι άλλος αυτός κι άλλο το πασοκ που θα βόλευε εξαιρετικά την δεξιά να επαναφέρει το γνωστό "φταίει το πασοκ"
Τα μούτρα μας φταίνε,ολων μας !
Που ανεχτήκαμε τόσες δεκαετίες να πλουτίζει ο λαμόγιος συμπολίτης μας με λάδωμα και φοροκλοπές, να τον θεωρούμε και μάγκα απο πάνω.

info press said...

@@@ tzonakos


Τα €120-130 Δις τα δίνουν διότι εμπιστεύτηκαν τις επί χάρτου επερχόμενες μεταρρυθμίσεις που είδαν στα διάφορα υπουργεία.

Χαρακτήρισαν την Ελλάδα ως χώρα-παράγκα, και είναι αυτό ακριβώς που λες εσύ για το λαμόγιο-συμπολίτη στον οποίον δίνει άφεση αμαρτιών το ΚΚΕ.

Ο Αντώνης έδιωξε τώρα τον Παυλίδη επειδή λέει προκαλεί "βλάβη" στην ΝΔ. LOL...

Την βλάβη που προκάλεσαν στους Έλληνες κάποια μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή, ίσως την σκεφτεί όταν το απαιτήσουν οι περιστάσεις, δηλαδή όταν πατώσει κι άλλο στις δημοσκοπήσεις.

Την καλημέρα μας Τζονάκο.

Anonymous said...

Δεν βαριέσαι βρε Χριστιανέ μου μ'όλη αυτή την φασαρία για το ΔΝΤ; Οι περισσότεροι Έλληνες ανατριχιάζουν στο άκουσμα αυτής της λέξης λες και πρόκειται για έναν τυφώνα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του σπέρνοντας τον όλεθρο και την καταστροφή στο διάβα του. Δεν είναι όμως έτσι, ακόμα και αν διαφωνώ με την εμπλοκή του εν λόγω οργανισμού στο σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Το σχέδιο "Καλλικράτης" είναι κατά την γνώμη ένα φιλόδοξο σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας το οποίο μπορεί μεν να έχει αρκετά θετικά στοιχεία, ωστόσο περιέχει ένα σωρό ασάφειες οι οποίες πρέπει να επιδιορθωθούν άμεσα για να εφαρμοστεί επιτυχώς.

Αυτό που μου προκαλεί εύλογη εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο ο περισσότερος κόσμος βλέπει από την δική του σκοπιά την προσφυγή της Ελλάδας στο διεθνή μηχανισμό στήριξης.

Υπάρχει μια μερίδα πολιτών που χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου ως "κατοχικό πρωθυπουργό" και "δοσίλογο του ΔΝΤ" παρομοίαζοντάς τον με τον στρατηγό Γεώργιο Τσολάκογλου και τον δρ. Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο.


Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά, αυτός δίνει αγώνα δρόμου για να βάλει τάξη στο κόμμα του, απαλλάσσοντάς το από τα βαρίδια και τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Η άποψη του "Τζωνάκου" με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Ως πολίτες έχουμε κι εμείς ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κρίση. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι έφτασε επιτέλους η στιγμή να αλλάξουμε νοοτροπία ώστε να μπορέσει να βγει η Ελλάδα άπ' αυτό τον βούρκο που απειλεί να εξαπλωθεί σε όλη σχεδόν την Ευρώπη.

info press said...

@@@ anon


Τα βασικά λάθη είναι της Ελλάδας που πίστευαν ότι μπορούν να αρμέγουν τις αγελάδες για πάντα και κατασπατάλησαν όλα τα κοινοτικά ταμεία που δόθηκαν στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τον Καλλικράτη, αυτοί που θα πονέσουν είναι τα Δημοτικά λαμόγια με τις δήθεν επιχειρήσεις και κανένας άλλος.

Αν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς στην θέση του Γιώργου Παπανδρέου, θα έκανε ακριβώς τα ίδια και χειρότερα, διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βρεθούν τόσα πολλά χρήματα που χρωστάει η Ελλάδα.

Σαφώς και είναι σωστά αυτά που λέει ο Τζονάκος.

Αυτό που μπορεί να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς σε τέτοια στιγμή κρίσης είναι να δώσει στην Δικαιοσύνη τα ονόματα των Υπουργών που έκαναν πάρτυ με δανεικά τα τελευταία 5,5 χρόνια και αντί να συγκαλύπτει τα λαμόγια, να υποχρεώσει τον Κώστα Καραμανλή να αναλάβει τις ευθύνες του.

Την καλημέρα μας.

Anonymous said...

Τα λαμόγια της Δημόσιας Διοίκησης που έκαναν ένα τρελλό πάρτυ με τα λεφτά των συνεπών φορολογουμένων ευθύνονται για την κρίση. Ιδού λοιπόν οι ένοχοι για τα μαύρα χάλια της Ελλάδας. Τα καθίκια του Δημοσίου παρέδωσαν μ'αυτό τον άκομψο τρόπο την Ελλάδα στα νύχια του International Monetary Fund.

Δίκιο έχετε, εσύ και ο Τζωνάκος. Το νοσηρό φαινόμενο των παχιών αγελάδων πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Καλή Πρωτομαγιά

info press said...

@@@ anon


Για όσους έβλεπαν την ασυδοσία του χρήματος στην Ελλάδα, το ΔΝΤ ήταν αναμενόμενο.

Μόνο ο κ. Σαμαράς του Harvard, κατάλαβε πολύ πρόσφατα ότι ο κ. Καραμανλής δεν έκανε επανίδρυση του κράτους.

Αυτή τη φορά, κάποιοι πρώην υπουργοί θα πάνε φυλακή για την ασυδοσία τους και θα δημευθεί η περιουσία τους και για την ώρα κράτα το αυτό.

Καλή Πρωτομαγιά και σε σένα.

tzonakos said...

Πάντως όσον αφορά τις παχιές αγελάδες, οι περισσότεροι συμπολίτες μας,κι εγω ο ίδιος, αισθάνομαι οτι κάποτε ήμουν μια παχιά αγελάδα που τωρα καλείται σχεδόν να ...ψοφήσει για να σωθεί το κοπάδι.
Δεν ειναι λίγο άδικο αυτό ; ... ως συναίσθημα δείτε το.
Πώς νιώθει κάποιος που ενω στερήθηκε αρκετά τωρα του λένε πως υπήρξε παχιά γελάδα και την πληρώνει αυτη και το πάχος της ενω οι τσoπάνηδες ακόμα βοσκάνε...

Μια ζεστή καλησπέρα στο info press blog.

info press said...

@@@ tzonakos


Το συναίσθημα υπάρχει και δεν θα εξαφανιστεί.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι λυπόμαστε περισσότερο τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους που θα συνεχίσουν να υποφέρουν.

Έχεις δίκιο, οι τσοπάνηδες βοσκάνε αυτή την στιγμή που μιλάμε διότι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή είχε γεμίσει την Ελλάδα με επιτροπές, παραπάνω από 800 και με μισθούς υψηλότερους από του Πρωθυπουργού.

Ευτυχώς που κάνει τα μπάνια του τώρα, διότι κάτι μου λέει πως θα καταλήξει στην φυλακή.

Καλή Πρωτομαγιά Τζονάκο.

Anonymous said...

@@@ tzonakow

Τζώνυ μου, μακάρι να σε άκουγε τουλάχιστον ένας υπουργός της κυβέρνησης και να διαβίβαζε το παράπονό σου στον πρωθυπουργό.

Τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται διπλοαμπαρωμένη στο «κλουβί» του IMF για τα επόμενα 3 χρόνια παρέα με την Ισπανία και την Πορτογαλία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να οπλιστούμε με υπομονή και θετικές σκέψεις για το μέλλον, περιμένοντας να περάσει η μπόρα.

@@@info press

Πολύ εύστοχη η τελευταία τοποθέτησή σου για την αναμενόμενη εμπλοκή του International Monetary Fund. Congratulations!