Monday 15 February 2010

New York Times - Τα Δημοσιεύματα

Προτάθηκε και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να "μαγειρέψει" τα στοιχεία όπως είχε γίνει και στο παρελθόν...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γνώριζε ότι και άλλες χώρες έκαναν το ίδιο... άσχετα αν κάνει πως δεν καταλαβαίνει...


Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι το μοναδικό προϊόν που παράγει είναι οι Δημόσιοι υπάλληλοι... και όπως είπε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος από το 2004 έως το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή δημιούργησε 645 νέους κρατικούς οργανισμούς...

Οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν για αυτές και άλλες παρόμοιες σπατάλες του Δημόσιου τομέα...

Πριν καιρό είχε τεθεί και το θέμα ότι υπάρχουν αναπηρικές συντάξεις μαϊμού... μάλιστα είχε ειπωθεί ότι σχεδόν ένα ολόκληρο χωριό στην Κρήτη παίρνει αναπηρική σύνταξη επειδή έχουν δηλώσει τυφλοί...

Οι επιτροπές που εγκρίνουν αυτές τις συντάξεις πρέπει να καταργηθούν διότι είναι πασιφανές ότι "τα παίρνουν" ομαδικώς... χώρια το μαύρο χρήμα που έπαιρναν οι γιατροί για να δώσουν τα πιστοποιητικά της "τύφλας"...

Την ευθύνη πρέπει να την έχει ένας υπάλληλος και όταν εγκρίνει μιά τέτοια παράνομη σύνταξη να τον ρίχνουν στο μπουντρούμι και να πετάνε το κλειδί στον ωκεανό... αφού του κατασχέσουν ότι έχει και δεν έχει... δεν χρειάζονται 5-7 άτομα για να αλληλοσυγκαλύπτουν τις βρωμοδουλειές τους...

Κακά τα ψέματα... δεν γίνεται να καλείται ο κάθε Γερμανός πολίτης να πληρώνει τις εκάστοτε λαμογιές του Ελληνικού Δημοσίου... που εμπεριέχουν συγκάλυψη από τους πολιτικούς... οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά ότι σε ένα ολόκληρο χωριό δεν μπορεί να είναι όλοι τυφλοί...

Wall St. Helped to Mask Debt Fueling Europe’s Crisis
Greek Statistician Is Caught in Limelight
Reuters - Bazooka or bouzouki

15 comments:

Anonymous said...

Ουσιαστικά βρισκόμαστε υπό τριπλή επιτήρηση.

Δεν ξέρω αν συμφωνείς με την πρόταση του ΔΝΤ να κοπεί το δώρο του Πάσχα από τον βασικό μισθό. Η πρόταση αυτή του διεθνούς ιμπεριαλιστικού οργανισμού ισοδυναμεί με ωμή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πρόσχημα τα ελλείμματα και το χρέος.

Θα συμφωνήσω με το δημοσίευμα των "Τάϊμς" της Νέας Υόρκης, ο Κώστας Σημίτης κακώς έπραξε και δωροδοκήθηκε από την "Γκόλντμαν Σάκς" προκειμένου να μπεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Τις λογιστικές αλχημείες του πρώην πρωθυπουργού και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή (για να μην ξεχνιόμαστε) πληρώνει η χώρα με την τριπλή μέγκενη των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Αν έβαζαν κάποιοι μυαλό, δεν θα είχαμε όλη αυτή την φασαρία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλείται τώρα από τα ιμπεριαλιστικά αρπακτικά να βάλει τέλος στις αμαρτίες του παρελθόντος.

info press said...

@@@ anon


Η πτώχευση φέρνει επιτήρηση.

Όχι δεν συμφωνούμε με το ΔΝΤ διότι οι συνταγές του έχουν αποτύχει στο παρελθόν.

Να διαβάσεις όμως καλύτερα το δημοσίευμα της New York Times, διότι πουθενά δεν αναφέρει πως δωροδοκήδηκε ο Σημίτης.

Η συνταγή για την έξοδο από την κρίση είναι απλή.

Η Ελλάδα πρέπει να απολύσει τους μισούς υπαλλήλους του Δημοσίου, δηλαδή όσους προσέλαβε από το έτος 2000.

http://infopress-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_3754.html

Anonymous said...

Θέλουμε-δεν θέλουμε, το ΔΝΤ χρησιμοποιήθηκε από την Κομισιόν ως "μπαμπούλας" για να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος.

Πολύ σωστά κάνεις και διαφωνείς!

Διότι όλα αυτά τα μέτρα, αν εφαρμοστούν, θα είναι ολέθρια για την ελληνική οικονομία, όπως ήταν και για τις 80 περίπου χώρες στις οποίες εφαρμόστηκαν με συνταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο οι Βρυξέλλες έβαλαν ως πρόσθετο μαντρόσκυλο στην ομάδα επιτήρησης.

Αυτή είναι «η στήριξη υπό όρους» που υπόσχονται τα ιμπεριαλιστικά αρπακτικά.

Μια στήριξη, που μπορεί να οδηγήσει στο ιατρικό ανέκδοτο: «η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απέθανε».


Μάλλον εννοείς ένα άλλο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, διότι το κύριο άρθρο των "Τάϊμς" στο οποίο αναφέρθηκα πιο πάνω εμπλέκει τον πρώην πρωθυπουργό σε παρόμοιο σκάνδαλο διαφθοράς και μάλιστα μιλά για μυστικές μπίζνες του τότε υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου με την "Γκόλντμαν Σάκς".

Ο όμιλος Γκόλντμαν είχε δανείσει στην κυβέρνηση Σημίτη δισεκατομμύρια προκειμένου να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις της ευρωζώνης. Η συμφωνία είχε προωθηθεί ως «νομισματική συναλλαγή» και όχι ως δάνειο. Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα παραιτήθηκε από δικαιώματα σε τέλη αεροδρομίων ή κέρδη από τυχερά παιχνίδια για τα επόμενα χρόνια.

Και ας μου λες εσύ ότι δεν δωροδοκήθηκε ο Σημίτης. Κάνεις μεγάλο λάθος.

Διότι το άρθρο αυτό των "Τάϊμς" έχει εν μέρει κάποια σχέση μ'εκείνο που προανέφερες πιο πάνω, παρόλο που πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις διαφθοράς και σήψης.

Αυτή η παράγραφος ίσως σου δώσει μια πιο λεπτομερή εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εμπλοκή του ΔΝΤ στην όλη υπόθεση.

Καλό σου βράδυ.

info press said...

@@@ anon



Εμείς διαβάσαμε το παρακάτω link στην εφημερίδα New York Times.

http://www.nytimes.com/2010/02/14/business/global/14debt.html?scp=1&sq=greece%20goldman

Πουθενά δεν αναφέρει δωροδοκία Σημίτη.

Η κατηγορία που λες είναι πολύ σοβαρή και αν δεν έχεις στοιχεία, δεν μπορείς να κατηγορείς κανέναν.

Αν έχεις άλλο link, γράψτο.

Anonymous said...

http://www.inews.gr/42/mystikes-business-simiti-me-ti-Goldman-Sachs-katangeloun-oi-NYT.htm

Have a good evening!

info press said...

@@@ anon


Ούτε αυτό το άρθρο λέει ότι ο Σημίτης τα πήρε.

Μετάθεσε το χρέος όπως έχουν κάνει και άλλες κυβερνήσεις.

Κακώς το έκανε τότε ο Σημίτης, αλλά δεν υπάρχει δωροδοκία όπως αυθαίρετα λες εσύ.

Anonymous said...

"Δωροδοκία" είναι τρόπος που λέγειν.

Ουδεμία απόδειξη δεν υπάρχει για τις δήθεν καταγγελίες περί δωροδοκίας, νάσαι σίγουρος γι'αυτό.

Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα πήρε ανταλλάγματα από τον όμιλο Γκόλντμαν προκειμένου να μπει με αυθαίρετο τρόπο στην ΟΝΕ ενώ δεν το δικαιούταν λόγω των ελλειμμάτων και του χρέους.

Ο Κώστας Σημίτης, με τις λογιστικές αλχημείες του και ο Κώστας Καραμανλής με τα σκάνδαλα της Ζήμενς και του Βατοπεδίου τα έκαναν όλα θάλασσα.

Προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομική ζωή της χώρας, γεγονός που εξόργισε τα ιμπεριαλιστικά αρπακτικά, που δηλώνουν πλέον έτοιμα να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, απειλώντας ακόμα και με οικονομικο-πολιτικό εμπάργκο (επιστροφή σε μια υποτιμημένη δραχμή και διεθνή απομόνωση) ως αντίποινα στην περίπτωση που η Ελλάδα αρνηθεί επίμονα να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Δεν θέλω να κινδυνολογήσω, αλλά αυτή είναι δυστυχώς η πικρή αλήθεια.

Καλή σου νύχτα.

info press said...

@@@ anon


Άλλο πράγμα τα οικονομικά μαγειρέματα του Σημίτη που εμείς θεωρούμε ότι κακώς έγιναν.

Άλλο πράγμα το Καραμανλικό σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, που κακώς συγκαλήφθηκε.

Άλλο πράγμα η Siemens από την οποία "έφαγαν" και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Άλλο πράγμα τα ψευδή στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης Καραμανλή.

Άλλο πράγμα το διογκωμένο και διεφθαρμένο Ελληνικό Δημόσιο.

Δεν απειλεί κανείς την Ελλάδα να φύγει από το €, διότι δεν συμφέρει, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.

Anonymous said...

Σωστή σκέψη.

Κατά πόσο βιώσιμο όμως είναι το ευρώ υπό αυτές τις συνθήκες; Με ποιο τρόπο θα πειστούν οι αγορές, αν οι Ευρωπαίοι εταίροι (σ.σ. τα ιμπεριαλιστικά αρπακτικά) δεν στείλουν ένα σαφέστερο μήνυμα στήριξης της Ελλάδας; Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που ζητούν την αποβολή της χώρας μας από την ευρωζώνη.

Μάλιστα σε αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Emnid το 53% των Γερμανών ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αποβολής της Ελλάδας από την ομάδα του ευρώ, σε περίπτωση που το ελληνικό χρέος θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος.

Η αποβολή της Ελλάδας δεν θα πρέπει να είναι ταμπού, συνεπικουρεί και ο οικονομολόγος Βόλφγκανγκ Γκέρκε.

Σε συνέντευξή του στη Βαυαρική Ραδιοφωνία ο Γκέρκε τόνισε ότι όταν μια χώρα δεν συμπεριφέρεται με σεβασμό στο ευρώ, τότε θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες και σε αυτή την περίπτωση στις θα πρέπει οι ευρωπαϊκές συνθήκες να προβλέψουν δυνατότητα εξόδου από το ευρώ.

Στην ευρωσκεπτικιστική Μ. Βρετανία τα τεράστια προβλήματα της ευρωζώνης μοιάζουν να επιβεβαιώνουν εκείνους που τραγουδούσαν από παλαιά το ρέκβιεμ για το ευρώ, και πρώτον από όλους των Βρετανό ευρωβουλευτή Νάιγκελ Φαρέιτζ.

«Η φτωχή Ελλάδα βρίσκεται στην οικονομική φυλακή του ευρώ», είπε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι υποτίμηση. Δεν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα, γιατί το ίδιο θα συμβεί στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία. Εκατομμύρια πολίτες της Ευρώπης θα υποφέρουν, επειδή εσείς, κύριε Μπαρόζο, προσπαθείτε να κρατήσετε ζωντανό αυτό το καταστροφικό ευρώ. Θα καταρρεύσει, και για τους κατοίκους της Ευρώπης όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο».

info press said...

@@@ anon


Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, προέρχονται από την διαφθορά και τον υπέρογκο δανεισμό που χρειαζόταν για να θρέφει την διαφθορά στο Δημόσιο τομέα μέσω των προσλήψεων και των δήθεν συντάξεων αναπηρίας.

Ο Nigel Farage, είναι από τους πιο έντιμους και φωτισμένους στο Ευρωκοινοβούλιο.

http://infopress-gr.blogspot.com/2009/03/nigel-farage.html

http://infopress-gr.blogspot.com/2010/02/nigel-farage.html

Anonymous said...

Αφού λοιπόν το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αποκαταστήσει την διεθνή οικονομική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, γιατί δέχεται αφόρητες πιέσεις από τα ιμπεριαλιστικά λαμόγια του ΔΝΤ να πάρει δρακόντεια μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας "εδώ και τώρα";

Ουσιαστικά τα ιμπεριαλιστικά αρπακτικά στέλνουν ένα τρίμηνο τελεσίγραφο στην Ελλάδα για πλήρη υποταγή στις ορέξεις των κερδοσκόπων, οι οποίοι συνεχίζουν απτόητοι τις συντονισμένες επιθέσεις τους εναντίον του ευρώ και της ευρωζώνης μέσω Λονδίνου και Ουάσινγκτον.

Τα "τρομοκρατικά" μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ, αντί να βελτιώσουν την κατάσταση, θα την επιδεινώσουν.

Καλό πρωϊνό.

info press said...

@@@ anon


Σε μιά ασύδοτη διεθνή κατάσταση, ο καθένας προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσπαθεί για το καλό της χώρας.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα διεθνή κοράκια θα σταματήσουν να προωθούν τα δικά τους.

Η Ελλάδα με πληθυσμό 11,238,162, χρωστάει € 300 Δις και συντηρεί περισσότερους από 1.000.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο.

Αν δεν αλλάξει αυτός ο συσχετισμός των υπαλλήλων του Δημοσίου, οι αγορές θα συνεχίσουν τα παιχνίδια τους, διότι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεχρεώσει τα € 300 Δις, ποτέ των ποτών.

Απλά πράγματα, δεν χρειάζεται PhD.

Να περνάς καλά και εσύ.

Anonymous said...

Μακάρι να έμπαινε ένας φραγμός στην ασυδοσία των αγορών που προκάλεσε την φούσκα της Λέχμαν πριν από 2 χρόνια!

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι εξαιτίας των μέτρων του ΔΝΤ που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι τελωνειακοί υπάλληλοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες (απεργία διαρκείας), με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να τρέχει πανικόβλητος να γεμίσει άρον-άρον τα ντεπόζιτα των ΙΧ!!! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα βενζινάδικα να ξεμείνουν από καύσιμα.

info press said...

@@@ anon


Κακό του κεφαλιού τους κάνουν οι τελωνειακοί καιόσοι κάνουν απεργίες.

Τα €300 Δις του χρέους δεν θα μειωθούν.

Οι υπόλοιποι ας χρησιμοποιήσουν ποδήλατο, που κάνει καλό στην υγεία.

Anonymous said...

Τουλάχιστον η απεργία των τελωνειακών έχει μια θετική όψη. Θα μειωθούν οι ρύποι των ΙΧ, ανακουφίζοντας τις ελληνικές μεγαλουπόλεις από το αποπνικτικό "νέφος".

Αν ήθελαν οι Έλληνες πολίτες ένα μέσο για να μετακινηθούν, ας έπαιρναν το ποδήλατο, όπως λες εσύ. Τόσο το καλύτερο, για την υγεία και το περιβάλλον.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι άσχημη ιδέα. Το πρόβλημα είναι ότι μετά τα τρομοκρατικά μέτρα του ΔΝΤ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η αγορά ενός τέτοιου οχήματος αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο, μιας και οι τιμές είναι πολύ τσουχτερές.