Saturday 13 February 2010

Facebook - Η Αποβολή της 14χρονης Μαθήτριας

Βρήκαμε το θέμα της μαθήτριας στην Ελευθεροτυπία...

Οι άμυαλοι καθηγητές της έδωσαν αποβολή επειδή άνοιξε σελίδα στο Facebook... και έκρινε την διευθύντρια...

Μην μας πείτε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου πρέπει να πάρει τους καθηγητές από το χεράκι για να τους μάθει τις νέες τεχνολογίες και πως λειτουργούν... κάποιοι από αυτούς παίρνουν και επίδομα επειδή γνωρίζουν Η/Υ...

Και ας μην ακούσουμε δικαιολογίες περί δήθεν ύβρεως διότι δεν υπήρχε κάτι υβριστικό και επιτέλους οι κολλημένοι στην Αρχή Προστασίας ας ξεκολλήσουν από αυτήν την υποκρισία και ας σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τα αναθεματισμένα δικαιώματα τους... διότι τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην έκφραση και τα παράπονα τους πρέπει να ακούγονται και όχι να θάβονται...

Το παρακάτω σχόλιο της καθηγήτριας στην εφημερίδα... μας εκφράζει απόλυτα...

"Είμαι καθηγήτρια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειλικρινά δεν αντέχω να διαβάσω άλλο σχόλιο σχετικά με την "κακή" μαθήτρια και την "θιγόμενη" και "ανυπεράσπιστη" διευθύντρια.

Σημαντικότατο ποσοστό των φοιτητών μου έχει υποστεί λεκτική, ψυχολογική και ακόμα και σωματική βία από άχρηστους, αγράμματους και κομπλεξικούς καθηγητές της δευτεροβάθμιας.

Δηλαδή τα παιδιά δεν έχουν το δικαίωμα ν' αντιδράσουν απέναντι σε αυτά τα καθάρματα;

Έχετε κάτσει ποτέ ν' ακούσετε πραγματικά τα παιδιά σας και να καταλάβετε τι υφίστανται, σε αρκετές περιπτώσεις, μέσα στις σχολικές αίθουσες;

Ξέρετε ότι υπάρχουν καθηγητές στη δευτεροβάθμια που κοιμούνται κατά την ώρα του μαθήματος, που προσβάλλουν τα παιδιά με τον χειρότερο τρόπο και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πέφτει ο μισθός και να έχουν 3 μήνες διακοπές;

Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι αυτή την απαρχαιωμένη αντίληψη περί "ιερότητας" του καθηγητή.
Πού ζούμε; Στην δεκαετία του '50 όπου ο παπάς, ο γιατρός, ο δήμαρχος και ο δάσκαλος του χωριού ήταν υπεράνω κριτικής;

Ακριβώς επειδή ο ρόλος μας είναι κρίσιμος και έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, είμαστε υπόλογοι πρωτίστως στα παιδιά και οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, σε όλα τα επίπεδα.

Τον σεβασμό δεν τον απαιτείς, τον κερδίζεις.

Μια λάθος λέξη ή πράξη πραγματικά μπορεί να καταστρέψει τη ζωή ενός παιδιού.

Και τα παιδιά δεν είναι τέρατα, ούτε "κωλόπαιδα" όπως παρουσιάζονται συστηματικά.

Αν τα σεβαστείς, θα σε σεβαστούν και αυτό το έχω δει στην πράξη όλα τα χρόνια που διδάσκω.

Σταματήστε ν' αντιμετωπίζετε τα παιδιά σας ως εχθρούς και μιλήστε τους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μπας και καταλάβετε τι αντιμετωπίζουν.

Αν κάποιος πρέπει να υποστεί αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος αυτή είναι η Διευθύντρια γιατί απλούστατα, δεν έχει καμία σχέση με το ρόλο, την ευθύνη και την ουσία του εκπαιδευτικού λειτουργήματος."...

Διαδυκτιακό τσουνάμι για την 14χρονη μαθήτρια
Στο Υπουργείο Παιδείας η αποβολή λόγω Facebook
FaceBook Να ανακληθεί η αποβολή της 14ης μαθήτριας...

2 comments:

GIORGOS said...

Επρεπε να περάσουν πάνω απο 20 χρόνια που γέμισα βιώματα,για να δω μια εκπαιδευτικό να πάψει να υποκρίνεται.

Όχι μόνο δεν είναι ανυπεράσπιστοι οι κομπλεξικοί καθηγητές αλλά παρακινούν και τα-ήδη φορτωμένα με κόμπλεξ απο τα σπίτια τους-παιδιά της τάξης να συμμετέχουν ενεργά στο χορό της ταπείνωσης του κάθε ατόμου που δε συμμορφώνεται.
Πιο απλά,ο καθηγητής έλεγε μέσα στα γέλια της τάξης "όποιος δε διαβάζει είναι άχρηστος και γι'αυτό γελάνε οι άλλοι εις βάρος του"
Και οι μικρότεροι δεν υστερούν σε τίποτα σε σκληρότητα απο τους μέντορες.

Σωματική βία..εισπράξτε μια στίβα απο δεμένα τετράδια στο πρόσωπο με δύναμη επειδή κάνατε λάθος στα Λατινικά και μετά το συζητάμε.

Δυστυχώς υπάρχει αυτή η αντίληψη στους γονείς ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα,στην οποία στηρίχτηκαν ακόμα και δικτάτορες για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους.

Έτσι λύνουν τα χέρια και σε τέτοιους εκπαιδευτικούς.

info press said...

@@@ GIORGOS


Δυστυχώς έχεις δίκιο Γιώργο.

Δεν ακούσαμε ποτέ τους γονείς να πουν στο Υπουργείο Παιδείας, πως μέχρι να αλλάξει η αθλιότητα του παπαγαλισμού θα κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Αν προσθέσεις και τον βασανισμό των μικρών παιδιών του Δημοτικού με αυτές τις βαρύτατες τσάντες, οδηγούμαστε στο να πιστεύουμε ότι οι γονείς είναι πέρα για πέρα αδιάφοροι πράγμα που τους καθιστά και επικίνδυνους.

Καλό τριήμερο Γιώργο.